Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sneakers (1992)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Phil Alden Robinson
Medvirkende: Robert Redford, Sidney Poitier, Dan Aykroyd m.fl.
Varighed: 120 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 21. august 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En vinteraften i 1969 er to unge studerende, Martin og Cosmo, i gang med at bruge universitetets computere til at hacke sig ind i andre computersystemer. Blandt andet overfører de ulovligt penge mellem forskellige konti.

Martin tager af sted for hente pizzaer til dem, men han er knap nået ud af døren, før området vrimler med bevæbnede betjente. Martin stikker af, mens Cosmo bliver slæbt af sted af politiet,

20 år senere står Martin Bishop (Robert Redford) i spidsen for et team af sikkerhedsspecialister, der tilbyder at teste virksomheders fysiske og elektroniske sikkerhed. Specialisterne forsøger ganske enkelt at omgå sikkerhedsforanstaltningerne mod betaling.

Teamets medlemmer tæller blandt andet den tidligere CIA-ansatte Donald Crease (Sidney Poitier) og det tekniske geni "Mother" (Dan Aykroyd). Med er også et ungt geni og en blind med en en mere end veludviklet høresans.

Martin Bishops fortid indhenter ham dog. En dag dukker to mænd fra den nationale sikkerhedstjeneste, NSA, op. Til gengæld for at glemme hans ungdoms dumhed, skal Martin hjælpe med at få fat i en "sort boks", som en matematiker har udviklet til den russiske regering, som NSA ikke selv kan få fingre i.

Det lykkes for Martin Bishop og hans hold af sikkerhedseksperter at få fat i den "sorte boks". Da teamet undersøger boksen, der er forklædt som en telefonsvarer, opdager de at det er kraftig "dekoder", der kan bruges til at bryde ind i selv de mest sikre computersystemer.

Da Martin Bishop mødes med de to NSA-folk for at aflevere "dekoderen", finder han ud af at matematikeren, der udviklede den, er blevet myrdet. Martin Bishop afbryder mødet, men har allerede fået afleveret den "sorte boks".

Efterfølgende erfarer Martin Bishop og hans team, at de to NSA-folk i virkeligheden ikke arbejder for den nationale sikkerhedstjeneste. Det gjorde derimod den myrdede matematiker.

Inden Martin Bishop når at finde ud af, hvem de to mænd virkelig arbejdede for, bliver han kidnappet af falske FBI-agenter. Det bringer ham ansigt til ansigt med sin gamle ven, Cosmo, der står bag og vil bruge "dekoderen" til at ødelægge verdensøkonomien.

Cosmo tilbyder Martin Bishop at være en del af dette, men Martin Bishop ønsker ikke at at være med. Cosmo hacker sig derfor ind i FBI's databaser og knytter Martin Bishops gamle, kriminelle identitet sammen med hans nye, inden han bliver efterladt midt i byen.

Martin Bishop er nu på flugt og søger hjælp hos sit team. Sammen får de kontaktet NSA. Teamet tilbyder NSA at skaffe den "sorte boks" tilbage, hvis de til gengæld får amnesti.

Martin Bishop og hans team fornemmer dog ugler i mosen, mens de forhandler aftalen, og afbryder telefonforbindelsen. I stedet beslutter de at stjæle den "dekoderen" tilbage og så bruge den til at forhandle med, Det er dog lettere tænkt end gjort ...

Sneakers har tæt på 20 år på bagen. Lang tid, når teknologi er en central del af handlingen. Men tidens tand har været barmhjertig ved filmen, der stadig formår at fænge.

Ser man på det håndværksmæssige i Sneakers, er det også help oppe at ringe. Såvel teknisk som plotnæssigt er filmen godt skruet sammen, og der er konstant uventede drejninger.

Læg så dertil et solidt hold af absolut topskuespillere, der ikke kun kan deres kram, men også viser det. En god film, der sagtens kan tåle mange gensyn!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017