Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Smølferne og den fortryllede fløjte (1976)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Peyo
Medvirkende: Hagbart, Henrik, Frækkelin, et hav af Smølfer m.fl.
Varighed: 70 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: NSM
Udgivet: 6. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En gang i middelalderen, i et lille fredeligt land, hersker Kongen.

Han har to trofaste væbnere, Henrik og Hagbart. Sidstnævnte tror, han er musikalsk, men han er pivende tonedøv, så Kongen og Henrik gør alt for at Hagbart ikke kommer i nærheden af nogen som helst instrumenter.

En dag ankommer en kræmmer til slottet og vil sælge musikinstrumenter. Han bliver hurtigt jaget på porten, men i skyndingen taber han en fløjte med kun seks huller.

Naturligvis finder Hagbart fløjten og han er jublende glad. Det er de andre på slottet ikke. For fløjten er fortryllet og gør, at når man spiller på den, danser folk til de segner af udmattelse.

Det er et farligt våben og kan udnyttes. Dette ved skurken Frækkelin og han stjæler fløjten. Ved hjælp af dens magiske trolderi, kan han røve folk, mens de er besvimede af dansefeberen.

Nu må Henrik og Hagbart på en farefuld færd for at finde fløjten igen. Dette kan kun gøres ved hjælp af dem, der skar fløjten. Nemlig Smølferne ...

Smølferne og den fortryllede fløjte (La flûte à six schtroumpfs) er den originale biograffilm fra 1976, og den første gang man møder disse små, pusseløjerlige blå væsner, der alle ligner hinanden og dog har de hver deres store personlighed.

Smølferne og den fortryllede fløjte er tegnet i en enkel streg og historien er ganske harmløs. Her kan alle være med, store som små.

Jeg ved ikke, om Smølferne og den fortryllede fløjte vil fænge hos børn. De er jo så forvænte med nutidens animationsfilm, f.eks. film som Ninjago. Men personligt synes jeg det er dejligt at se en enkel, håndtegnet streg.

Smølferne og den fortryllede fløjte har dansk instruktion af Sven Methling. De danske stemmer leveres af blandt andre Jesper Klein (Smølferne), Claus Ryskjær (Hagbart), Eddie Skoller (Henrik) og Preben Kaas (Frækkelin).

Smølferne blev tegnet af den belgiske tegner Pierre Culliford, bedre kendt som Peyo, i 1976 og blev hurtigt et international brand. De små, blå smølfer, der smølfer derudad, lever i bedste velgående over hele verden den dag i dag.

De holder sig sågar opdaterede med det nyeste nye. I forbindelsen med udgivelsen af Smølferne og den fortryllende fløjte, er der også blevet lanceret en smølfe-app, som indeholder små afsnit fra tv-serien samt tre huskespil.

Smølferne og den fortryllende fløjte er en oplagt mulighed for en god hyggestund med hele familien i denne mørke tid. Så frem med nybagte boller, kakao og slap af sammen med Henrik, Hagbart og alle Smølferne. Der er dømt smølf.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017