Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Smitty (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David M. Evans
Medvirkende: Brandon Tyler Russell, Freddie James, Peter Fonda, Louis Gossett Jr. m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. november 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
13-årige Ben (Brandon Tyler Russell) flytter rundt med sin mor Amanda (Mira Sorvino), hvor der nu er arbejde.

Ben er en rodløs sjæl, der desværre altid havner i det forkerte selskab. Mor Amanda arbejder deltids som servitrice og studererer til sygeplejerske om aftenen. Så der er ikke meget tid til at holde Ben i ørerne.

Det går da også galt for Ben igen. Så han får stillet i udsigt, at hans brøde vil koste ham tre år i ungdomsfængsel - eller tre måneder hos morfar i Summit Town, Iowa.

Der er bare et men ... Ben har aldrig set sin morfar, Jack (Peter Fonda), der er landmand og lidt af en barsk herre. Amanda har heller ikke haft kontakt med sin far siden Ben blev undfanget, så hun har heller ikke meget lyst til at aflevere Ben hos sin morfar.

Men alternativet er ikke det bedste, så Ben bliver kørt til morfar.

Jack har et anderledes syn på børneopdragelse end moderen. Nu må Ben lære at lave sin egen morgenmad, og han skal hjælpe til på gården med at fatte skovlen og muge ud, slå græs og den slags.

Jack fornemmer, at Ben trænger til en ven, og denne ven skal være en firbenet en af slagsen. De finder en gårdhund på et internat, og eftersom det er Bens hund, skal han navngive den. Han er bare ikke interesseret i hunden, og giver den navnet Dog.

Men langsomt begynder Ben og Dog at blive venner. Ben får også en voksenven i købmanden og pantelåneren Mr. Smith (Louis Gossett Jr.), der lige har den guitar, Ben ønsker sig.

Men for at få fingre i guitaren, kræves penge. Og eftersom Jack ikke vil betale for den, må Ben begynde at arbejde for Mr. Smith.

Det bliver en lang og uforglemmelig sommer for Ben, Jack, Amanda, Dog og Smitty. Men meget lærerig for alle parter ...

Smitty er en sød og hjertevarm familiefilm med de rette budskaber: Venskab, flid, nøjsomhed og ansvarlighed.

Det kan godt lyde gabende kedsommeligt, men når det bliver serveret delikat og med gode skuespilpræstationer, er det værd at se.

Man kan ikke lade være med at komme til at holde af Ben, der spilles mesterligt af Brandon Tyler Russell. Han vandt da også førsteprisen for bedste, unge skuespiller for denne rolle på WorldFest Houston, hvor han også lige tog Juryens Special Pris med hjem i posen.

Mira Sorvino (Som støv fra himmelen) er yderst overbevisende i rollen som Amanda, der nærmest har givet op, men nu bliver gevaldigt rusket vågen og tvunget til at tage ansvar og stilling til både sig selv og sin familie.

I en birolle ses en yderst velspillende Jason London, som Amandas næsten kæreste. Han bliver bare kastet ind i det lille familiedrama uden nogen intentioner om en familie.

Han vil nemlig blot have en date med Amanda. Hans forvirring og alligevel sjove attitude med bare at følge med og se, hvad der sker, er ganske godt spillet.

Historien hænger godt sammen og viser, hvor hurtigt en ubetænksom teenager kan komme i det forkerte selskab. Bare fordi han gerne vil føle, at han hører til et sted.

Historien giver også et vink med en vognstang om, at forældre ikke skal have så travlt. Men også tage sig tid til deres børn.

Smitty er nok årets familiefilm, set med mine øjne. Den indeholder en god historie, gode skuespillere, sødme, realisme og et dyr - denne gang en hund. Som bare gerne vil have en ven.

Så skal hele familien samles om en god film, så kan jeg varmt anbefale Smitty. Dog skal forældre måske nok lige være opmærksomme på, at det muligvis vil komme til lidt plagerier om at få en hund.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017