Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Skytten (2013)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Annette K. Olesen
Medvirkende: Trine Dyrholm, Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Danmark får en ny, grøn regering. Den lover, at den vil satse på alternativ energi frem for de fossile brændstoffer.

Danskerne må dog hurtigt sande, at valgløfterne ikke var andet end løfter. For regeringen indgår nemlig en aftale med USA og Grønland om sammen at starte olieboringer i det nordlige Østgrønland.

Regeringen nedtoner betydningen af aftalen, og kalder olieforekomsterne for beskedne. Alligevel raser befolkningen over de brudte valgløfter, mens pressen øjner gode historier.

I et tv-interview forudsiger avisjournalisten Mia Moesgaard (Trine Dyrholm) voldsomme reaktioner fra danskerne. Det får udenrigsministeren Thomas Borby (Nikolaj Lie Kaas) til at beskylde hende for at opildne til vold.

Geofysikeren Rasmus Holm Jensen (Kim Bodnia) er netop hjemvendt fra Nordøstgrønland, så han ved hvor meget olie, der reelt gemmer sig under isen. Og at regeringen lyver.

Inspireret af tv-interviewet, beslutter Rasmus Holm Jensen, der er tidligere, olympisk mesterskytte, sig for at tage sagen i egen hånd. Med en riffel begynder han at skyde efter de folk, der står bag aftalen. Blandt andre udenrigsministeren.

Mia bliver hurtigt blandet ind i skyderierne. Ikke kun er der en god historie i at finde gerningsmanden, men geofysikeren henvender sig også til Mia, for at få sandheden om olieforekomsterne og de miljømæssige konsekvenser frem.

Pludselig er Mia selv i politiets søgelys, mens skarpskytten forbereder et attentat på både den danske og den amerikanske udenrigsminister. Alligevel gør journalisten sit bedste for at stoppe geofysikeren i tide.

Historien i Skytten er som sådan ikke ny. Filmen er nemlig en genindspilning af en dansk film fra 1977 af samme navn. Den nye udgave er i princippet blot skåret til, så den passer ind i dagens Danmark.

Instruktøren, Annette K. Olesen, tager således fat i flere aktuelle emner: Politiske løftebrud, terrorisme, olieforekomsterne i Grønland og, som en sidehistorie, adoption.

På de halvanden time, Skytten varer, bliver det desværre lidt for mange ting, der skal fortælles. Det efterlader en del huller undervejs, hvor det af og til bliver svært at fange sammenhængene.

Heller ikke de enkelte karakterer når man at komme ind under huden på, selv om skuespillet skam er aldeles glimrende. Blandt andet samspillet mellem Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas, mens Kim Bodnia passer glimrende i rollen som terrorist for miljøet.

Skytten byder på godt med spænding og er absolut ikke nogen dårlig film. Tværtimod. Den kunne bare have været endnu bedre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017