Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Sky High (2005)
 
 
  Genre: Actionkomedie
Instruktør: Mike Mitchell
Medvirkende: Kurt Russell, Kelly Preston, Michael Angarano m.fl.
Varighed: 95 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 22. februar 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Når man sætter sig til rette med denne film, føler man sig på mange hoveder hensat til en tegneserieverden. Handlingen udspiller sig nemlig i en verden, hvor superhelte er en helt almindelig, dagligdags ting.

To af de mange superhelte skiller sig ud fra mængden af superhelte, The Commander og Jetstream. Sammen har de fået sønnen Will Stronghold, der selvfølgelig skal på det særlige gymnasium for superhelte, Sky High. Tanken er jo, at sønnike skal følge i forældrenes fodspor som superhelte.

Der er så bare lige den detalje, at Will egentlig aldrig har vist tegn på superkræfter.Og da han heller ikke kan fremvise superkræfter ved skolens indledende prøver, ender Will i en hjælpeklasse. Will tør dog ikke fortælle sine superhelte-forældre om sin nedtur på skolen allerede den første dag.

Will finder dog sine superkræfter kort tid efter og det kommer der en aldeles herlig actionkomedie ud af. Ok, den er meget amerikansk til tider, men ellers udmærket. Og så er den spækket med ganske imponerende stunts og special effects.

Alt i alt er det en befriende, herlig film, der burde kunne samle familien en weekendaften eller -eftermiddag. Filmen frarådes dog børn under 7 år, men de ville næppe heller få det store ud af de mange special effects. Faktisk vil jeg tillade mig, at sammenligne filmen med de klassiske Tilbage til fremtiden-film.

Her har effekterne så bare lige fået et ekstra nøk opad. Den henvender sig nok også til et lidt yngre publikum, men den vil uden tvivl vække glæde hos alle barnlige sjæle. Klart en film, der er et kig værd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017