Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Skin (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Anthony Fabian
Medvirkende: Sophie Okonedo, Tony Kgoroge, Alice Krige, Sam Neill m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk/zulu
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 16. marts 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Sandra (Sophie Okonedo) bliver født i 1950'erne i Sydafrika under apartheid. Hendes forældre, Abraham (Sam Neill) og Sannie Laing (Alice Krige), driver en lille købmandsbutik i det østlige Transvaal.

Alt ånder fryd og gammen, indtil Sandra skal i skole. For der er et "lille" problem. Abraham og Sannie er afrikaans, men Sandra er sort. Hun må således ikke gå i skole sammen med hvide børn. Hendes far går helt til Højesteret i Pretoria for at få klassificeret Sandra som hvid, så hun får samme rettigheder og muligheder som de hvide.

Det er en besværlig proces, men det bliver slået fast at grundet polygenisk nedarving, har familien Laings sorte gener slået igennem til Sandra, og hun får den eftertragtede betegnelse hvid på sin fødselsattest.

Årene går, og det bliver sværere og sværere for Sandra at finde et sted, hvor hun hører hjemme. Hun er sort af hud, men betegnes som hvid. Det er nemmere for hende at begå sig blandt andre sorte, end det er at blive accepteret af hvide.

Selv hendes far er fuld af fordomme og behandler kafferne efter foreskrifterne, hvilket blot forvirrer Sandra endnu mere. Hun forelsker sig i Petrus (Tony Kgoroge), en ambitiøs sort landmand, der efter to års slid og 8 tons kål har formået at købe en bil.

Men deres forhold er ilde set, især hos Abraham, der vil se sin "hvide" datter gift med en passende ung hvid mand. Sandra står ved en skillevej, og hun må tage nogle tunge beslutninger ...

Handlingen i Skin strækker sig fra 1965 over til det første frie valg i 1994 til 2001, hvor Sandra følges i sine bestræbelser på at finde et ståsted i en foranderlig verden fyldt med fordomme, racisme og fordømmelse
.
Skin skildrer fint de forskellige problematikker under apartheid. Især skal nævnes Sam Neill i rollen som Abraham, der kun accepterer den "hvide administrative" side af sin datter og ikke det faktum, at hun rent faktisk er født med en anden hudfarve.

Sam Neill spiller med en så smertelig realisme og troværdighed, at det skærer helt ind til benet, hvorimod Sophie Okonedo kan virke lidt for kejtet og underkuet - situationen til trods.

Personligt savner jeg nogle svar på visse spørgsmål, der dukker op undervejs. Jeg vil gerne have lidt mere afklaring på Sandras søskende og deres bevæggrunde, men historien fokuserer udelukkende på Sandra og forældrenes forhold til hinanden. Det er lidt synd, da hele familietematikken er relevant for Sandras historie.

Skin er baseret på en sand historie om en kvinde, der må kæmpe mod alle odds og finde sin plads og sig selv i en verden fyldt med racisme og forskellighed, og er en spændende og til tider rørende film, der giver stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017