Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Skattejagten (2005)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Thomas Kaiser
Medvirkende: Niklas James Knudsen, Sally Carlsson, Per Oscarsson m.fl.
Varighed: 150 minuttter
  Originalsprog: Norsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. januar 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Første gang vi møder de fire unge venner, Katta, Sigge, Jarle og Siw, er i Væddemålet, hvor et sådan bringer dem og deres fædre rundt i Norden.

I Skattejagten forsøger de at finde skatten over alle skatte, og da omstændigheder gør, at deres respektive fædre er nødt til at lade dem være alene i sommerhuset i de norske fjelde, beslutter de fire sig for at finde skatten.

Godt hjulpet af deres mystiske og forsvundne oldefar, eventyreren Ulrik Sterners kryptiske ledetråde, er de snart på vej mod Bayeux i Frankrig. Dernæst går turen til blandt andet Mont Saint Michel og Rennes de Charteaux.

Undervejs får de fire styrket deres venskab, de møder kærligheden, træffer en masse spændende mennesker og snubler over en hel del overraskelser, før deres mission endelig fører dem hjem til Norge igen.

Det er en spændende historie for især de lidt større børn, der selv kan læse underteksterne, for det foregår på norsk, engelsk og fransk. Desuden er der en del meget dramatiske scener, som nok små børn burde være foruden.

Skattejagten er inddelt i seks afsnit, men det er faktisk umuligt at dele dem op. Hvert afsnit slutter med en clifhanger, og så må man jo lige have næste afsnit med.

Men hvis hele familien er samlet, store som små, er det en dejlig familiefilm med aktion, spænding og en god historie trods lidt huller og uopklarede spørgsmål.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017