Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Skat, det er din tur (1997)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mette Knudsen
Medvirkende: Søs Egelind, Søren Hauch-Fausbøll, Benny Hansen, Birthe Neumann m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 28. januar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Adam (Søren Hauch-Fausbøll) og Eva (Søs Egelind) er gift med hinanden. Eller rettere – de er gift med hver deres arbejde, og har stort set ikke tid til hverken hinanden eller datteren Rose (Amanda Brunbech Norsker).

Deres dagligdag ender altid op i evig ævl og kævl. Hvem gør hvad, hvornår og hvorfor? Indtil den dag, hvor Adam og Rose bliver involveret i et trafikuheld.

De ender i ingenmandsland – eller -himmel, hvor Adam får opgaven at finde løsningen på, hvordan børn får en bedre tilværelse. Hvis han kan gøre dette, kan begge forblive i live ellers dør Rose.

Adam bliver sendt tilbage til en verden, hvor alle roller er byttet om. Kvinderne er det stærke køn. Det er dem, der har de bedste stillinger, de bedste lønninger, det er dem, der styrer, og fædrene er dem, der tager sig af hus og hjem, og har underbetalt arbejde. Og ikke nok med det, så er det også dem, der har det fulde ansvar for børnene.

Skat, det er din tur er en fin lille komedie med meget store problemstillinger. Og alt bliver holdt i en dejlig humoristisk tone.

Jeg blev – personligt – lige i starten meget irriteret. Men da jeg sad og reflekterede over, hvorfor jeg blev så irriteret, kom jeg frem til, at jeg alt for tydeligt så mig selv – godt nok spillet af en kællingefornærmet Søren Hauch-Fausbøll.

Jeg blev også irriteret over Søs Egelind i rollen som Eva, der nu var ”mand”. Du godeste, hvor kunne jeg se lighedspunkter til mine eks-kærester. Der grinede jeg godt nok lidt højere.

Da jeg først lige havde slugt den kamel, og indset at instruktøren Mette Knudsen med knusende sikkerhed har naglet os mennesker til vores indgroede vaner og samfundsopfattelse, kunne jeg se humoren og grine. Ikke mindst af mig selv.

Søs Egelind og Søren Hauch-Fausbøll er så dejlige og bedårende i deres roller. Man kan simpelthen ikke lade være med at føle med dem. De gør det godt nok godt.

Jeg kan varmt anbefale at se denne lille danske perle, som kun kan bringe latter og eftertanke frem. Især hvis man ser den sammen med det modsatte køn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017