Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sisterhood Gang (2011)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Nirpal Bhogal
Medvirkende: Ashley Walters, Lily Loveless, Riann Steele m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 25. september 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Efter moderens død, er de Tanya (Kate Foster-Barnes) og hendes lillesøster, 16-årige Kayla (Aimee Kelly), flyttet fra Newcastle til London for at stable en ny tilværelse på benene.

Det er ikke nemt. Kayla føler sig ensom, rod- og rastløs. Da hun er på vej for at møde sin far på en cafe i London, bliver hun chikaneret af et par velvoksne drenge.

Men en pigebande tager over og redder Kayla. Hun forsøger at takke dem, men de vil helst ikke have noget med hende at gøre. De vælger deres kampe med omhu og har nok i deres eget.

Af en eller anden grund undlader pigerne, anført af benhårde Daze (Emma Hartley-Miller), at beordre Kayla slået ned, og deres veje krydses senere igen.

Dette sker, da Kaylas søster brutalt bliver myrdet af narkolederen Trey (Ashley Walters). Pludselig er Kayla jaget vildt af Trey og hans bande.

Hun har ingen anden mulighed end at tage kontakt til pigebanden igen. For hvad kan politiet gøre?

Kayla vil hævne sin søster ...

Pigebander et et forholdsvist nyt fænomen i gadekulturen, og de er rå, barske og ikke til at bide skeer med. De har deres helt eget kodeks, og man skal ikke ønske sig at komme i vejen for dem. Der er ingen hæmninger.

Sisterhood Gang (Sket) forsøger at skildre dette liv, og filmskaberne har under deres research levet blandt pigebanderne i London gennem fire måneder.

Desværre lykkes deres mission ikke helt. Som tilskuer har man svært ved at forholde sig til karaktererne. De kommer ikke ind under huden, og egentlig virker de for pæne og søde. Trods deres voldelige adfærd.

Jeg havde forventet mere af en engelsk film, da engelske instruktører er mestre i at formidle den rå socialrealisme, så man i den grad kan blive rystet i sin grundvold. Dette sker bare ikke i Sisterhood Gang.

Skuespillet er ikke noget at skrive så meget om. Det er næsten ikke-eksisterende. Dog trækker lederen af pigebanden Daze - spillet af Emma Hartley-Miller - op i karakteren. Hun virker noget så uhyggeligt troværdig.

Er man til pigebande-film, kan danske Råzone også anbefales. Der er lidt mere substans i. Men Sisterhood Gang har da også sine momenter. Der er bare ikke så mange af dem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017