Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i alt: 1.678
Sig at du elsker mig (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Daniel Fridell
Medvirkende: Haddy Jallow, Diza Dahlström, Erik Engström m.fl.
Varighed: 87 minuttter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Pan Vision
Udgivet: 21. august 2007
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
15-årige svensk/gambianske Fatou (Haddy Jallow, er som teenagere er flest: Provokerende, forførende, smart og lækker. Hun spiller op til de seje drenge, der ofte misfortolker signalerne, når hun i bedste musikvideostil vrider hofterne.

En aften, hvor Fatou og hendes stille fornuftige veninde Kim (Diza Dahlström) har varmet op med et par drinks, tager de til det lokale fodboldstadium, hvor drengene hænger ud.

Kim kommer væk fra gruppen, og Fatou bliver lokket ned i et lokale under tribunen af Raddi (Mohammed Said). Her tvinger han hende til at drikke, og lidt efter kommer Ville (Erik Engström) til, og så går det grueligt galt. Fatou bliver brutalt voldtaget, mens hendes kammerat Lamin (Stefan Mounkassa) lamslået ser på.

Fatou nægter at anmelde voldtægten, men langsomt går hun i opløsning. Hun sviner Kim til, og deres venskab smuldrer. Fatou forsøger at bevare sin cool facade, dels fordi hun ikke vil miste sin popularitet, dels fordi hun frygter for moderens reaktion. Moderen har nemlig en kedelig tendens til at slå.

Men Kim står stadig på sidelinjen og viser sin styrke ved at stå frem med Fatous historie. Dette munder ud i en retsag.

Sig at du elsker mig (Sig att du älsker mig) er en typisk ungdomsfilm og er baseret på virkelige hændelser i Sverige, hvor gruppevoldtægter er et voldsomt stigende problem blandt unge.

Hovedrolleindehaveren Haddy Jallow spiller med en gribende overbevisning, og hun vandt da også den eftertragtede svenske pris Guldbaggen for bedste kvindelige skuespiller.

Filmen tager hul på det store problem, det er, når unge ikke kan overskue handling og konsekvens. Trods det tunge tema, er der også varme og lune øjeblikke.

Sig at du elsker mig er en oplagt debatfilm om det svære ved at være teenager, og det at udsende miksede signaler, der nemt kan misforstås af testeronfyldte drenge. Samt de følelsesmæssige konflikter, der kommer efter en voldtægt.

Der er lidt forståelsesmæssige huller i plottet, og underteksterne følger ikke altid med, hvilket trækker et klaptræ ned.

Men alt i alt en god ungdomsfilm, som også voksne kan få glæde af at se.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017