Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sicario (2015)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Denis Villeneuve
Medvirkende: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro m.fl.
Varighed: 116 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 3. marts 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
FBI-agenten Kate Macer (Emily Blunt) leder et raid mod nogle formodede narkosmuglere og kidnappere i Arizona. Den særlige indsatsstyrke får godt nok fat i de mistænkte, men opdager dusinvis af lig i bygningen. Og mister to betjente, da en skjult bombe eksploderer.

Da Kate både mistede to betjente og måtte dræbe en af de mistænkte, forventer hun et alvorligt efterspil med sin chef. I stedet anbefaler han Kate til en særlig taskforce, ledet af CIA-agenten Matt Graver (Josh Brolin).

Den særlige enhed skal sættes i kampen mod den stigende narkokriminalitet. Ikke mindst det mexicanske narkokartel, der stod bag kidnapningerne og den skjulte bombe. Bagmændene skal med andre ord findes og stoppes.

Del af taskforcen er også den columbianske konsulent Alejandro (Benicio Del Toro), der som det første fører enheden over den mexicanske grænse. Missionen er at afhente en af narkokartellets topfolk til afhøring i USA.

Det bliver en både farlig og blodig tur, for CIA-agenten og den columbianske konsulent ser stort på loven. Så taskforcens folk går ikke af vejen for at bruge ulovlige metoder eller overdreven magtanvendekse - modsat alt det Kate har lært og tror på.

Inden længe erfarer Kate også, at taskforcens reelle mål er et helt andet, end hun egentlig er blevet fortalt. Det tvinger ikke kun Kate til at sætte alvolige spørgsmålstegn ved alle sine værdier, men bringer også hendes liv i alvorlig fare - fra flere fronter.

Plottet i Sicario er både godt og dybt. Forstået på den måde, at det giver plads til reflektion. Ikke mindst omkring kampen mod organiseret narkokriminalitet, hvor man ser loven tage samme, ulovlige midler i brug som de kriminelle. Og som der, via filmens kvindelige hovedperson, stilles spørgsmåltegn ved.

Sicario kan måle sig med de bedste thrillere, når det gælder om at fastholde opmærksomheden og spændingen, og de knap to timers spilletid synes da også bare at flyve afsted. Samtidig er der krydret med masser af action-sekvenser, hvilket kun giver et ekstra løft.

Skuespillet er rigtig godt. Frenhæves skal dog Emily Blunt, som virkelig formår at give sin rolle dybde og karakter, og Benicio Del Toro, der også byder på en fremragende præstation.

Billed- og lydside er ligeledes i top. Filmen blev da også nomineret tiil en Oscar-statuette for netop billedsiden. I det hele taget har Sicarion fået et hav af nomineringer til, og også vundet en del, forskellige filmpriser.

Er humøret til en god og velspillet thriller, der også byder på en god del action, så vil jeg ikke tøve med at anbefale Sicarion. Det er en fremragende film med mange nuancer, der derfor også sagtens tåler flere gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017