Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Shogun Assassin (1980)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Huston/Kenji Misumi
Medvirkende: Tomisaburo Wakayama, Kayo Matsuo, Minoru Ohki m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Man skal nok ikke være sart mht. blod og afhuggede lemmer, når man sætter Shogun Assassin i afspilleren. For som i flertallet af samurai-film er der masser af begge dele.

Handlingen er både enkel og banal. Ogami Itto (Tomisaburo Wakayama) er en samurai-kriger, der i årevis har tjent sin Shogun trofast og vel. Shogunen bliver dog mere og mere paranoid med sin alder, og beslutter sig for at rydde samuraien af vejen.

Samuraien og hans søn overlever ninjaernes angreb, men det gør hans elskede kone ikke. Itto sværger at få hævn og sammen med sin søn drager han af sted for at dræbe sin tidligere arbejdsgiver.

Shogun Assassin er som sådan ikke et unikt værk, da den er et sammenklip af to japanske film i instruktøren Kenji Misumis populære "Baby Cart"-serie om den hensynsløse Lone Wolf. Det er således de to første film i serien, der er klippet sammen, så der er mest mulig action og mindst mulig dialog, og så er der suppleret med en engelsk lydspor.

Action mangler da heller ikke i denne film, hvor blodet sprøjter lystigt i kaskader og afhuggede lemmer flyver i alle retninger. Der bydes på masser af flotte kampscener, så er man til denne genre, så er det helt klart en film, man ikke kommer udenom.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017