Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sherlock Holmes: Den snigende gift (1976)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Herbert Ross
Medvirkende: Nicol Wlliamson, Robert Duvall, Alan Arkin m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. august 2012
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
I 1891 er Sherlock Holmes (Nicol Williams) blevet dybt afhængig af kokain og er langsomt, men sikkert, ved at slå sig selv ihjel med det narkotiske stof. I sin paranoide tilstand mener Holmes desuden, at hans gamle professor fra universitetet, Moriarty, er verdens farligste forbryder - trods professorens uskyld.

Sherlock Holmes tro følgesvend, Dr. Watson (Robert Duvall), vil forsøge at redde sin gamle ven. Han udtænker derfor en plan, der sender Holmes til Wien, hvor mesterdetektiven snart efter står ansigt til ansigt med Sigmund Freud (Alan Arkin).

Freud, der selv kender til kokainens farer og tidligere med succes har behandlet patienter, mener, Holmes misbrug skyldes indre dæmoner. Psykoanalytikeren hjælper herefter Holmes gennem en kold tyrker, hvor man som seer får lov til at opleve mesterdetektivens mareridt og hallucinationer.

Men da en af Freuds tidligere patienter bliver kidnappet, bliver der brug for mesterdetektivens analytiske evner. Sherlock Holmes, der endnu ikke er færdigbehandlet, må derfor træde til, og et hæsblæsende eventyr går i gang.

Figuren Sherlock Holmes blev skabt af Arthur Conan Doyle, men Sherlock Holmes: Den snigende gift (The Seven-Per-Cent Solution) er dog ikke fra dennes pen. I stedet er det en af de utallige andre fortællinger om og fortolkninger af detektiven fra Baker Street 221B.

Og det faktisk slet ikke en dårlig historie, der er blevet brygget sammen. Plottet er godt og der bydes på temmelig meget action undervejs. Blandt andet en togjagt, der er helt fantastisk og godt tænkt.

Den håndværksmæssige side i Sherlock Holmes: Den snigende gift er bestemt også godkendt. Ikke mindst med udmærkede præstationer fra skuespillerne.

Alt i alt er Sherlock Holmes: Den snigende gift en yderst positiv oplevelse. Tilmed er det en film, der så absolut kan tåle flere gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017