Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-ray Shawshank Redemption (1994)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Frank Darabont
Medvirkende: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, James Whitmore m.fl.
Varighed: 144 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 13. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1947 bliver den unge vicedirektør for en stor bank i Portland, Andy Dufresne (Tim Robbins), idømt to gange livstidsfængsel for mordet på sin kone og dennes elsker.

Her skal Andy henslæbe resten af sit liv som fange nummer 37.927 i celle 245. Han er en stille og underfundig mand, der blot ønsker at passe sit, men bliver hurtigt bytte for de mere hårde og barske fanger.

Andy får også langtsomt knyttet bånd til nogle enkelte fanger. Især Red (Morgan Freeman), som er manden, der kan skaffe alt - mod betaling naturligvis.

Det er et ubrydeligt venskab, der spirer frem mellem de trøstesløse forhold. Og trods fremtidsperspektiverne er lig nul, formår Andy at skabe sit helt eget liv og univers.

Som årene skifter, skifter pin-up plakaterne på den rå cellevæg også. I 1949 er det Rita Hayworth, der pryder væggen. Dernæst Marilyn Monroe og sluttelig Raquel Welch. Alt imens Andy har travlt med at starte et fængselsbibliotek op, hjælpe indsatte med en collegeuddannelse og tage sig af de ansattes skattepapirer.

Men i 1966 tager Andys liv en helt ny drejning ...

Shawshank Redemption, også kendt under den danske titel "En verden udenfor", er blevet kåret til verdens bedste film. Jeg har ikke selv tal på, hvor mange gange, jeg selv har set den. Jeg bliver lige fænget af den hver eneste gang.

Jeg har haft den på VHS, dvd og nu Blu-ray. Jeg kender handlingen til hudløshed. Jeg kender hver replik og hver enkelt skuespillers mimik. Og alligevel bliver jeg aldrig nogensinde træt af at se Shawshank Redemption.

Det er en film, der er udødelig. Historien er fantastisk og skuespillet et helt i top. Især leveret af Tim Robbins (Andy) og Morgan Freeman (Red). Men også Bob Gunton som den usympatiske fængselsdirektør og James Whitmore som livstidsfangen Brooks, der er helt institutionaliseret og ikke ønsker andet liv, end det han har haft i de sidste 50 år, yder toppræstationer.

Shawshank Redemption udkommer nu endelig på Blu-ray i formatet HD1080p, og det gør hele filmen til en endnu større nydelse. Billede og, især, lyden er helt i top.

Shawshank Redemption er en film, der er et must på hylden for enhver filmentusiast, der elsker en god historie udover den sædvanlige fængselshistorie og karakterskuespil. Især når man kan få en så flot og gedign udgave som nu på Blu-ray.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017