Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Shanghai Kiss (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Kern Konwiser
Medvirkende: Ken Leung, Hayden Panettiere, Kelly Hu, James Hong m.fl.
Varighed: 132 minutter
  Originalsprog: Engelsk/mandarin
Distributør: NTC Film
Udgivet: 3. juni 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
28-årige Liam (Ken Leung) er amerikansk statsborger med kinesiske rødder.

Liam har svært ved at finde sit ståsted i USA, selvom han intet har at gøre med den kinesiske kultur. Han opfatter sig selv som ærkeamerikaner, men bliver opfattet som kineser af sine omgivelser.

Undtagen den 16-årige Adelaide (Hayden Panettiere), der ser Liam, som den han er: Et dejligt, hjertevarmt menneske. Hun er forelsket i ham, men aldersforskellen på 12 år afholder Liam fra at se hende andet end som en god veninde.

De er hinandens modsætninger. Liam er en knudemand med mange lig i lasten, der skyldes dels hans vaklen i livet, hans alkoholiserede far og dels hans mors alt for tidlige død.

Adelaide er åben, lys i sindet og meget umiddelbar. Hendes verden og beskedne livsfilosofi  består af solskin og latter.

Liam arver sin bedstemors hus i Shanghai. Udsigten til at sælge det og derved få en god kapital til realisering af sine skuespildrømme gør, at han drager afsted til Shanghai.

Selvom han ikke kender sin kinesiske kultur eller sprog, føler han sig hjemme. Han møder den smukke Micki (Kelly Hu), som han forelsker sig i.

Men hjemme i Los Angeles venter Adelaide, der vil så meget mere end blot et venskab.

Jeg gruede lidt inden, jeg satte denne film i afspilleren, for på coveret står der: "One of the best romantic comedies". Det plejer ikke at tegne godt. Men ... hvor blev jeg dog glædeligt overrasket.

Shanghai Kiss byder på meget mere end blot romantik og komedie. Handlingen er fin og sjov, uden at det bliver plat eller overfladisk. Der er dybde og vedkommenhed i dialogerne.

Til tider sniger sig der også alvor med et stænk af socialrealisme ind, uden at det bryder den feel good følelse, man automatisk får fra start til slut.

Ken Leung og Hayden Panettiere yder gode præstationer og klæder hinanden rigtig godt. Jeg må også lige indrømme, at når Ken Leung smiler et af sine alt for få smil, får det også mit hjerte til at banke lidt hurtigere. Han er en lille hjerteknuser, og hun er dejlig og tillige smuk at skue.

Jeg kan varmt anbefale Shanghai Kiss. Den er sjov, romantisk, gribende og til tider helt rørende. Helt igennem gennemført romantisk komedie om livet, følelser og ikke mindst kærlighed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017