Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Shades (1999)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Eric Van Looy
Medvirkende: Mickey Rourke, Gene Bervoets, Andrew Howard m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 9. august 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Instruktøren Paul Sullivan (Mickey Rourke) og skuespilleren Dylan Cole (Andrew Howard) har begge været gennem den bedste del af deres karriere i Hollywood. Alligevel er de begge blevet hyret til at deltage i et belgisk filmprojekt.

Sullivan skal instruere en film om en belgisk seriemorder, mens Dylan Cole skal spille hovedrollen. Begge er de hyret af produceren Max Vogel (Gene Bervoets), der har ambitioner om at gøre filmen til et internationalt hit.

Sullivan har sit hyr med Dylan Cole, der insisterer på at leve sig ind i rollen som seriemorder og samtidig slås mod indre dæmoner og et større misbrug af stoffer og alkohol. Samtidig kæmper produceren, Max Vogel, med at skaffe den nødvendige finansiering og sikre rettighederne til historien.

I kulissen spiller også seriemorderen, Freddy Lebecq. Han håber på at få en tidlig løsladelse, blandt andet ved at tillade filmen om ham selv.

Men da det rygtes blandt den belgiske befolkning, at Lebecq måske vil blive løsladt samt at filmen vil gøre seriemorderen til en helt, bliver der stor modstand mod at filmen skal færdiggøres. Advokater fra alle parter begynder nu at flokkes som gribbe om filmens bagmand.

Max Vogel har dog selv iscenesat begivenhederne. Medieomtale af sagen vil eksponere filmen, så den vil blive mere efterspurgt. Men så mister Max Vogel kontrollen og det går pludselig meget galt.

Shades, der byder på en velspillende Mickey Rourke, kan på mange måder betegnes som den film, der atter sparkede gang i den amerikanske skuespillers karriere. Samtidig byder den på muligheden for at opleve en række belgiske skuespillere.

Historien er spændende og velfortalt, omend den tider virker en kende lang i betrækket. Shades kunne således godt have været "skåret" lidt skarpere. Filmen giver desuden et interessant indblik i det at skabe en film og de besværligheder der kan være forbundet med det.

Det er mange drejninger undervejs, også mange man ikke lige havde set komme. Det er med til at holde spændingen. Men budskabet er fra start til slut til at få øje på: Ussel mammon er hvad der driver filmbagmanden i alt han gør.

Er man til Mickey Rourke er der ingen vej udenom Shades. Men er man bare til en god thriller, så er det bestemt heller ikke noget dårligt bud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017