Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Serial Experiments Lain 1-3 (1998)
 
 
  Genre: Manga
Instruktør: -
Medvirkende: Lain Iwakura, Arisu Mizuki m.fl.
Varighed: 13 afsnit a 24 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. september 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lain er en ganske almindelig pige, omend lidt indadvendt, der går i 8. klasse.

En dag begår en af eleverne, Chisa Yomoda, selvmord ved at kaste sig ud fra et tag. Ugen efter modtager nogle af pigerne fra klassen en e-mail fra Chisa. Lain modtager også en e-mail på sin børne-Navicomputer, og selv om hun ikke er særlig interesseret i computere, beder hun sin far om at få en super Navi.

Lain begynder at undersøge den virtuelle verden Wired, hvor alle er tilkoblede alle. Hun finder hurtigt ud af, at grænserne mellem hendes virkelighed og den digitale, er tynde som rispapir, for er det Wired, der påvirker den virkelige verden eller er det omvendt?

Serial Experiments Lain er en tv-serie på i alt 13 afsnit og udkommer nu på tre stk. DVD. Hvert afsnit varer 24 minutter, og det er lige tilpas, for det er godt nok underligt.

Det er første gang jeg stifter bekendtskab med manga-genren, som film, men det er bestemt ikke sidste gang.

Stregen er fin, farverne perfekte og man bliver langsomt suget ind i dette yderst specielle univers, der består af mystik, hverdagstrivialiteter og science fiction.

Det er et skønsom blanding, som egentlig giver mening, når man ser hele serien, men som er rigtig svær at beskrive. Men ikke desto mindre fænger Serial Experimental Lain
Der kommes godt rundt i forskellige emner, for eksempel teknologi, samfund, politik og hjemmeliv. Ja, selv Gud kommer med ind over.

Så er man til lidt anderledes tegnefilm, kan jeg varmt anbefale at sætte tid af til Serial Experiments Lain, for selv om den er underlig, er den dybt fascinerende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017