Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Serbian Scars (2009)
 
 
  Genre: Drama/action
Instruktør: Brent Huff
Medvirkende: Vladimir Rajcic, Michael Madsen, Mark Dacascos, Steve Agnew, Jana Milic m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Amerikansk/Serbokroatisk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. januar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Alex (Vladimir Rajcic) og Suzanna (Jana Milic) er kærester. Desværre for dem er Alex serber og kristen, Suzanna er kroat og muslim, og denne parkonstellation er ikke forenelig i deres respektive familiers øjne.

Alex' adoptivfar Goran Obelich (Steve Agnew) er forsker og har tidligere arbejdet med kemiske våben. Det har nu medført, at han ligger dødssyg på et hospital med aplastisk anæmi, og det eneste, der kan redde eller forlænge hans liv, er en rygmarvstransplantation.

Eftersom Alex er adopteret, kan han ikke bruges som donor, men derimod kan Peter (Mark Dacascos) - Gorans biologiske søn - være det perfekte match. Men Peter og moderen er ti år tidligere emigreret til USA, og siden har der ikke været kontakt.

Alex indvilliger i at tage til USA for at finde sin bror og overtale ham til at vende hjem til operationen. Suzanna er ikke meget for at han rejser af frygt for, at han ikke kommer tilbage igen. Men han lover, at han vil komme tilbage og hente hende samt hendes søster, så de kan starte på en frisk i USA, hvor de kan leve sammen uden religiøse eller etniske fordomme.

Alex finder sin bror og pludselig erfarer han, at sandheden ikke altid er i overensstemmelse med virkeligheden. Han og broderen er nu vigtige brikker i et dødsens alvorligt og farligt spil ...

Serbian Scars tager fat på en masse gode og aktuelle dilemmaer og konflikter: Konflikten mellem kulturelle og religiøse baggrunde, brugen af kemiske våben, borgerkrig, terrorisme og generelt ufred ... men instruktøren Brent Huff har villet for meget på for kort tid med denne film. Og det er synd, for det er en god historie med et rimelig godt plot.

Desværre kammer filmen helt over til slut i ægte amerikansk heltestil, og det skæmmer en hel del.

Instruktøren Brent Huff spiller selv en lille rolle i Serbian Scars som en lidt mystisk CIA agent, men hans store filmgennembrud kom i 1984, hvor han spillede hovedrollen i Gwendoline.

Men Serbian Scars er da helt klart et bekendtskab værd, men det er ikke den store filmkunst, blot lidt dramatisk actionunderholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017