Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Seeking Asylum (1979)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Marco Ferreri
Medvirkende: Roberto Benigni, Dominique Laffin, Francesca De Sapio m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 16. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Roberto (Roberto Benigni) starter et nyb job som lærer i en børnehave.

Det allerførste barn, han møder på gangen, er den lille stumme Gianluigi, som han straks får en helt speciel forbindelse til. Børnene bliver hurtig glade for deres nye lærer, for han er anderledes.

Meget anderledes. Han tager et muldyr med i klassen, et tv finder også vej ind i klasselokalet og han arrangerer en udflugt til en nærliggende fabrik.

Roberto er også glad for sit arbejde og børnene, og det var ikke længe, før han indleder et forhold til en af ungernes mor Isabella.

Da Isabella meget hurtigt bliver gravid, vil hun udleve sin drøm og tage tilbage til Sardinien for at genåbne en nedlagt biograf.

Roberto derimod er ikke helt glad for situationen, og i mellemtiden dukker en lille flygtning op i form af en pige, der er løbet hjemmefra.

Jeg vil ærlig indrømme, at Seeking Asylum (Chiedo asilo) overhovedet ikke fængede mig. Derimod blev jeg meget frastødt af karakteren Roberto, fint spillet af Roberto Benigni i øvrigt..

Jeg havde ellers set frem til denne film, da konceptet lyder rigtig fint og godt. Desværre falmer det hele, og jeg er usikker på hvad instruktøren Marco Ferreri egentlig har villet fortælle med denne historie.

Der er en del huller og uforklarlige hændelser, som slet ikke giver mening eller sammenhæng. Men måske er det bare mig, der ikke har haft de rigtige briller på, de gange, jeg har sat den i afspilleren.

Seeking Asylum modtog Sølvbjørnen på Berlin Film Festival, hvor den også var nomineret til Guldbjørnen. Jeg var bare et stort spørgsmåltegn, da jeg havde set den to gange.

De to klaptræer skyldes ene og alene de dejligt irriterende unger, der medvirker. De hiver filmen en anelse op.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017