Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Secret in Their Eyes (2015)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Billy Ray
Medvirkende: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 4. august 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Kort tid efter terrorangrebene i USA i 2011 arbejder Ray Kasten (Chiwetel Ejiofor) efterforsker for FBI's antiterror-enhed i Los Angeles. Her arbejder han tæt sammen med Jess Cobb (Julia Roberts), der er efterforsker for distriktsanklageren.

Den Harvard-uddannede advokat Claire Sloan (Nicole Kidman) er nyansat assistent hos distriktsanklageren i samme by. Og Ray forelsker sig allerede ved første møde i den smukke kvinde, der dog netop er blevet forlovet.

De tres skæbner bliver for altid knyttet sammen, da Jess' datter bliver voldtaget og brutalt myrdet lige ved den moske, antiterror-enheden har under observation. Selv om de finder frem til gerningsmanden, viser det sig umuligt at få stillet ham til regnskab for sine forbrydelser.

Jess flytter udenfor byen, mens Ray helt vælger at forlade FBI og flytte langt væk. Men 13 år senere mødes de alle tre igen, da Ray mener at have fundet nye spor i sagen. Trods protester fra Jess, går Claire, der nu selv er distriktsanklageren, modstræbende med til at genåbne sagen.

Efter meget besvær lykkes det Ray at lokalisere den mistænkte i sagen. Men under anholdelsen bliver en betjent dræbt og kort efter afslører Jess overfor Claire og Ray, at den mistænkte umuligt kan være gerningsmanden til det 13 år gamle drab på hendes datter.

Jess hævder nemlig, at hun, kort efter Ray sagde op og flyttede fra Los Angeles, dræbte gerningsmanden og begravede ham i sin baghave. Men Ray har sine tvivl ...

Man skal holde tungen lige i munden, når man ser Secret in Their Eyes. For der springes konstant frem og tilbage mellem hændelserne for 13 år siden og nutiden. Det kan til tider blive en anelse forvirrende.

Det sagt, så er Secret in Their Eyes alligevel en rigtig god og seværdig film, der byder på et både spændende og medrivende plot. Billy Ray, der har stået for såvel manuskript som instruktion, levner desuden plads til en del drejninger undervejs, så filmen aldrig bliver forudsigelig.

Skuespillet er glimrende. Men det burde man så også kunne tilade sig at forvente, når der som her er linet en stjerneparade af skuespillere op.

Julia Roberts portræterer fornemt den livsglade kvinde, hvis verden bryder sammen, da datteren bliver myrdet, og derpå nærmest trækker sig ind i sig selv. Men også samspillet mellem Chiwetel Ejiofor og Nicole Kidman er fremragende.

Teknisk set er der ikke en finger at sætte på noget som helst. Både billed- og lydkvalitet er helt i top.

Jeg vil ikke tøve med at anbefale Secret in Their Eyes, hvis man er til en god thriller. Men må så også indrømme, at den megen springen frem og tilbage mellem fortid og nutid trækker ned i den samlede vurdering.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017