Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Season of the Witch (2010)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Dominic Sena
Medvirkende: Nicolas Cage, Ulrich Thomsen, Ron Perlman m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. juli 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Korstogsridderen Behmen fra Bleibruk (Nicolas Cage) og hans tro ven, Felson (Ron Perlman), kæmper det ene store slag efter det andet i Guds hellige navn.

Men ved slaget i Smyrna i 1334 mister de troen på, hvad de gør, da de deltager i nedslagtningen af 1.000 kvinder og børn. Da Behmen hiver sit blodige sværd ud af en ung uskyldig kvindes bryst, står beslutningen fast.

Behmen og Felson deserterer og en måneds tid senere er de ved Steiermarks kyst. Et øde, stormomsust dystert sted.

Her blever de opdaget og får foretræde for kardinalen. Pesten hersker ubarmhjertigt og tre ud af fire dør af den frygtede sygdom, som selveste djævlen har nedkaldt over menneskeheden.

Behmen og Felson får valget: Fangekælder, og dermed døden, eller bringe en heks til munkeklostret i Severac. Det er selvfølgelig hendes skyld, at pesten raser, men på klosteret findes en kur for at rense hende og dermed også frelse verdenen.

Heksen er en ganske ung pige (Claire Foy), som på ingen måde ligner en heks. Valget er ikke så svært for de to riddere, men det er en lang og trælsom vej til Severac. En rejse på 250 miles, der vil tage seks dage, og ydermere gennem den uhyggelige og nærmest ufremkommelige Ormeskoven.

De får en vejviser med, en dømt svindler Hagamar (Stephen Graham), der kender vejen. Dertil en af kardinalens betroede riddere, Eckhart (Ulrich Thomsen), præsten Debelzag (Stephen Campbell Moore) og senere kommer messedrengen Kay (Robert Sheehan) til det lille følge på den farefulde færd ...

Season of the Witch starter rigtig godt, og historien er fængende et langt stykke hen ad vejen. Men så kammer den til gengæld også over i den grad, at det er alt, alt for meget.

Handlingen går i tomgang, og de ellers så kække bemærkninger fra ridder-vennerne kommer til at virke hule og totalt malplacerede. At Season of the Witch alligevel får tre klaptræer, skyldes at det trods alt er underholdende og en rigtig tømmermandsfilm.

Der er bestemt ingen grund til at slå hjernen til. Måske øjnene indimellem, da mange scener er meget mørke.

Nicolas Cage med hundeøjnene og det lidt traurige ansigtsudtryk forsøger at hive sin rolle op. Han kendes fra film som Bangkok Dangerous og Knowing, og er en god skuespiller, hvis han vel og mærke har et godt manuskript at arbejde ud fra.

Der kunne have været meget mere kød på Season of the Witch. Selve tidsånden, korstogene, overtroen, religionen og pesten er fabelagtige emner for en god handling og plot, men den fejler desværre her.

Men som en afslapningsfilm en trist og doven søndag, er Season of the Witch ganske udmærket og underholdende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017