Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Screwed (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Reg Traviss
Medvirkende: James D'Arcy, Frank Harper, Jamie Foreman m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. oktober 2012
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Marinesoldaten Sam Norwood (James D'Arcy) vender hjem fra krigen i Irak. Han er glad for at gense familie og venner, men det er ikke nemt at finde et job.

Grundet sin erfaring fra de væbnede styrker, får han skaffet sig arbejde som fængselsbetjent. I Romwell Prison, der er Englands hårdeste og mest berygtede fængsel. Og det går da også hurtigt op for Sam, at det en barsk arbejdsplads, han er endt på.

Vold, korruption og hårde stoffer præger dagligdagen. Ikke kun blandt de indsatte, men også blandt vagterne og fængslets ledelse. Det hele tilsyneladende styret af et netværk inde bag murene.

Sam opdager dog, at bagmændene til netværket, der tjener store penge, ikke skal findes blandt de ansatte. I stedet er det hans egne kollegaer, der står bag. Og da det hele eksploderer i et blodigt opgør bag de høje mure, må Sam tage nogle barske beslutninger.

Ikke blot sætter Sam sit liv på spil, men han løber også risikoen for selv at ende bag tremmerne, i opgøret, der viser sig at være mere end indsatte mod vagter.

Screwed er baseret på erfaringer fra en tidligere fængselsbetjent, som i syv år arbejdede i flere af Englands farligste fængsler. Det er da også en grum historie, der fortælles.

Screwed skyder på flere måder med skarpt mod det engelske fængselsvæsen. Blandt andet omkring de nærmest håbløse arbejdsvilkår, hvor hver fængselsbetjent har ansvaret for over 30 indsatte.

Også den alt for nemme adgang til forbudte stoffer, den omfattende korruption og volden er i fokus. Der peges også på, hvordan de stærke fanger i vid udsktrækning styrer dagligdagen for de indsatte. Men det er især volden, der er i centrum.

For netop volden bliver bare ved og ved i Screwed. Der er så meget af den hele vejen gennem filmen, at man som seer ender med at blive følelseskold overfor det. Og så er det jo en pointe, der så desværre falder eftertrykkeligt til jorden med et hult drøn.

Så kan voldsscenerne være nok så barske og realistiske, hvad de virkelig virker som. Ligeledes virker forholdene bag murene og det indbyrdes forhold mellem fanger og vagter realistisk.

Der hvor Screwed halter, er i dialogerne og skuespilpræstationerne. Det virker ofte lidt stift og påtaget i stedet for naturligt. Og det er synd, for er egentlig en god historie - omend meget barsk og bestemt ikke for sarte sjæle.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017