Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Screamers (1995)
 
 
  Genre: Science fiction
Instruktør: Christian Duguay
Medvirkende: Peter Weller, Andrew Lauer, Jennifer Rubin m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. februar 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Vi befinder os i en ikke alt for fjern fremtid. Året er 2078 og stedet er en fjern planet, Sirius 6B. Sirius 6B er egentlig en planet, hvor der skulle udvindes værdifuldt råstof, men har i stedet været genstand for 10 års krig, med en alliance på den ene side og Ny Økonomisk Blok, NEB, på den anden side.

I et forsøg på at vinde krigen har alliancens videnskabsfolk udviklet noget nær det perfekte våben: Selvreplikerende skabninger, der har roterende savklinger som våben. Skabningerne, der er blevet døbt Screamers grundet deres øresønderrivende lyd, er blevet designet til at kende forskel på venner og fjender.

Men uden menneskelig kontrol har skabningerne på Sirius 6B udviklet sig på en temmelig uheldig måde. De nøjes nemlig ikke længere med at dræbe fjenderne. I stedet går de efter at udslette alt levende.

Joe Hendricksson (Peter Weller) leder en lille håndfuld af alliancens soldater, der endnu er i live på planeten. Svigtet og ført bag lyset af sine politiske ledere, beslutter Hendricksson sig for at forhandle fred med de få overlevende fra NEB-styrkerne.

Det kræver dog, at han sammen med en nyankommet soldat krydser det trøstesløse og livstruende ødeland, som er domineret af de skabninger, han selv har været med til at slippe løs på Sirius 6B. Det bliver en på mange måder overraskende og farefuld tur.

Mere skal ikke afsløres af handlingen. Nævnes bør det dog, at handlingen flere steder tager ganske overraskende drejninger undervejs i filmen.

I det hele taget er det en velfungerende science fiction historie. Screamers er da også baseret på en novelle af Philip K. Dick, som også har leveret grundmaterialet til Ridley Scott klassikeren Blade Runner og Total Recall med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

Peter Weller, der nok er bedst kendt som hovedpersonen fra Robocop-filmene, spiller godt og veloplagt. Det kan desværre ikke siges om de øvrige skuespillere, der virker temmelig uengagerede i deres roller. Det trækker ned i det samlede indtryk af en ellers rigtig god historie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017