Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Scarlet Diva (2000)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Asia Argento
Medvirkende: Asia Argento, Jean Shepard, Herbert Fritsch, Gianluca Arcopinto m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Italiensk/engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. april 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Da Anna Battista (Asia Argento) er blot 20 år har hun allerede indspillet 20 film og blevet kåret som årets skuespiller.

Hun er feteret og alle - især mænd - elsker hende. Fire år senere er hun stærkt på vej mod afgrunden i et vildt ræs med stoffer, fester og liderlige mænd. Men hun vil mere end blot blive betragtet som luder og allemandseje.

Hun vil være instruktør og arbejder på sit første manuskript, Scarlet Diva, men hun taler for døve øren. Det eneste, de etablerede i branchen vil hjælpe med, er at få hende med i kanen til et hurtigt knald eller et blow-job.

Asia roder godt og grundigt rundt i sit liv i diverse byer, hele tiden på farten mellem Rom, Paris, L.A., og Amsterdam. Rodløs, venneløs og forvirret. Men en aften møder hun den australske rockmusiker Kirk Vaines (Jean Shepard), og her møder hun for første gang i sin 24-årige liv en, der blot vil elske.

Dette møde giver Anna et fornyet håb og et meget stærkt ønske om at vende sit liv og blive den, hun gerne vil være. Sig selv.

Scarlet Diva er efter sigende halv-biografisk. Det er nok rigtigt, at Asia Argento har taget udgangspunkt og inspiration fra sit eget liv.

Asia, med det fulde, mundrette fødenavn Aria Asia Anna Maria Vittoria Rossa Argento, er datter af skuespillerinden Daria Nicolodi og instruktøren Dario Argento.

Far Dario har sat sine spor inden for især giallo- og horror genren med film som Inferno, Pokerspilleren og Mordets melodi.

Mor Daria har også rollen som Annas forskruede mor i Scarlet Diva. Derudover har hun haft roller i sin mands produktioner og arbejdet med instruktører som Mario Bava og Michele Soavi.

Asia har i tidligere interviews givet udtryk for en trist barndom uden en nærværende far og en lettere exentrisk mor samt en kæmpe ensomhedsfølelse.

Disse elementer har hun også med i Scarlet Diva, der i bund og grund handler om en ung piges ensomhed, skønt alle tilsyneladende elsker og beundrer hende.

Men sandheden er, at det eneste de vil have, er bidder af hendes sjæl og krop. Og dette helst til der intet er tilbage, før hun selv siger stop og begynder at elske og respektere sig selv.

Det er Asias debutfilm som instruktør, og det er et meget smukt, stærkt og nærværende drama og portræt af en ung kvinde, der er sin egen værste fjende.

En ung kvinde, der kæmper for at overleve i en meget brutal, overfladisk og egoistisk branche. Hun har hvad der skal til. Udseendet, talentet og nok det vigtigste - drømmene og ambitionerne om at blive det, hun gerne vil. Nemlig instruktør.

Asia spiller overbevisende - endda så meget, at man som tilskuer får en trang til at blidt ruske op i denne unge smukke kvinde og blot give hende det, hun så brændende ønsker: Accept, nærvær og venskabelig kærlighed.

Der står erotisk drama på coveret, men ... så erotisk er Scarlet Diva altså heller ikke. Der er da nogle erotiske scener i, men hvilken film er der ikke det i? Man skal i hvert fald ikke regne med at svælge i erotiske scener i Scarlet Diva.

Det er mit første bekendtskab med Asia Argento, og jeg håber bestemt ikke, at det bliver det sidste. Hun er en spændende kvinde, der foruden at være skuespiller, instruktør og sanger også er forfatter og model. Hun er værd at følge, for hun har noget på hjerte.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017