Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Saw (2004)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: James Wan
Medvirkende: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox Entertainment
Udgivet: 20. juni 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
To mænd oplever deres livs mareridt. De vågner op på et stinkende underjordisk industritoilet, lænket til hver deres rør i hver deres ende af lokalet. I midten ligger en død mandi en blodpøl med en båndoptager i den ene hånd og en pistol i den anden.

Mændene kender ikke hinanden, og de har ikke den fjerneste anelse om, hvordan de er havnet i denne situation. Det er en ganske udspekuleret fælde, de er havnet i - iscenesat af "puslespilsmorderen" Jigsaw. De to mænd finder hver især et kassettebånd i deres lommer, og den ene mand, Dr. Lawrence (Cary Elwes) får til opgave at dræbe den anden mand, Adam (Leigh Whannell) inden for otte timer, ellers vil Lawrences kone og datter blive dræbt.

Eftersom de begge er lænket, må de samarbejde for at finde udlagte spor, der muligvis kan give dem friheden og livet tilbage. Udenfor murene er politikommisær David Trap (Danny Glover) i færd med at afkode Jigshaws makabre og bizarre lege.

Det er en fæl film, som virkelig fastlåser en i nervepirrende spænding. Plottet er ganske snedigt og udspekuleret, der bliver leget en del kispus med en. Saw leder ens tanker hen på en blanding mellem Seven og Kristi Legeme.

Det er en fremragende gyser, hvis psykologiske spil mellem Lawrence og Adam er yderst stærkt og overbevisende.

Jigshaws set-ups er klamme, bizarre og ulækre, og det må have været en lidt syg hjerne, der har skruet plottet sammen, men det virker.

Saw er nervepirrende, ond, spændende og fascinerende for en film i denne genre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017