Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Savage Streets (1984)
 
 
  Genre: Grindhouse
Instruktør: Danny Steinmann
Medvirkende: Linda Blair, Robert Dryer, Lisa Freeman, Linnea Quigley m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. juni 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Brenda (Linda Blair) er leder for skolens hårde gruppe af piger.

De er seje, hårdtpumpede og stiller ikke op for bollemælk. Brendas lillesøster, den døvstumme Heather (Linnea Quigley), følger trofast med i gruppen. Brenda er meget beskyttende overfor søsteren og lader ingen genere eller drille hende på grund af hendes handicap.

Da Heather en dag sidder i skolens gymnastiksal og venter på Brenda, bliver hun brutalt overfaldet af de lokale lømler, The Scars, bestående af psykopaten Jake, Red, Fargo og den nervesvage Vinnie.

De voldtager Heather på skift, og hun ender på hospitalet i koma. Nu er Brenda rasende. Hun vil have retfærdighed og, ikke mindst, hævn.

Da hun finder ud af, hvem der står bag, bevæbner hun sig med bjørnefælder, armbrøst og hvad der nu lige er for hånden. Hævnens time er kommet ...

Savage Streets er en Grindhouse film. Begrebet er betegnelsen for en type specielle amerikanske biografer i 60'erne og 70'erne, hvor man kunne se to lavbudget-film for én films billetpris.

Filmene var ofte meget voldelige med masser af action, voldtægter og nedslagtninger. Biograferne, eller rettere deres filmudbud, blev meget populære, da selve filmene blev lavet direkte til biograferne og dermed gik udenom Hollywoods strenge censur.

Genren uddøde i start-firserne, da hjemmevideoen, VHS og Betamax overtog markedet.

Savage Streets regnes for en af klassikerne indenfor denne genre. Den er da også absolut værd at se, hvis man ser bort fra det ganske rædselsfulde skuespil.

Det er ved gud ikke noget at skrive hjem om. Linda Blair, mest kendt fra Excorsisten (1973), vandt da også en Razzie for værste skuespiller.

Razzie er modstykket til Oscar. Hvilket vil sige, film og skuespillere bliver nominerede til en Razzie Pris for at være de værste. Denne Razzie pris, den fuldmodne Linda fik, er fuldt fortjent.

Linda Blair har for øvrigt været nomineret til en Oscar, men de fleste priser, hun gennem tiderne har modtaget eller er blevet nomineret til, er Razzier - det siger vel lidt om hendes skuespiltalent.

Der er flere skuespillere i Savage Streets, der også burde have været nominerede. Stort set dem alle.

Klaptræerne er udelukkende givet for underholdningsværdien. Handlingen er fin, der er masser af action og vold, som hænger godt sammen.

Savage Streets er fin underholdning, hvis man lige er i humør til at se en hævngerrig, barmfager kvinde på togt efter retfærdighed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017