Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Santa Claus Conquers the Martians (1964)
 
 
  Genre: Science fiction
Instruktør: Nicholas Webster
Medvirkende: John Hall, Victor Stiles, Pia Zadora m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 27. november 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lad det være sagt med det samme. Santa Claus Conquers the Martians er et noget specielt bud på en julefilm. Eller for den sags skyld en film i det hele taget.

Historien er banal. Kostumerne er gruopvækkende rædselsfulde og kulisserne er, om muligt, endnu ringere. Og de special effects, man nødvendigvis må stille krav om i en science fiction wannabe-film, er så elendige, at de nærmest skriger til himlen om medlidenhedsdrab.

Men alligevel er der noget over denne film, som berettiger dens eksistens. Ja, faktisk er der flere ting, som gør den kuriøs og dermed interessant.

Det er ganske tydeligt en lav-budget film fra farvefilmens barndom, hvor det endnu var en publikumsmagnet i sig selv at kunne reklamere med, at filmen er i farver. For det er filmen i den grad. Jeg vil nødig gøre mig til smagsdommer, når det gælder farver, så bedøm selv.

De stakkels børn på Mars lever en kummerlig tilværelse uden de store udfordringer eller glæde i livet. Derfor fascineres af en række tv-programmer fra Jorden. Ikke mindst en "reportage" fra Julemandens værksted på Nordpolen (det må klart være en fejl, da alle rettroende juledanskere ved, at Julemanden holder til på Grønland).

Mars-boerne beslutter sig for at kidnappe Julemanden og bringe ham til Mars, så også deres børn kan få gaver til jul. Med i købet får de to Jord-børn, som selv var på jagt efter Julemanden og hans værksted.

Efter at være ankommet til Mars får Julemanden et fuldt automatiseret værksted, hvor han blot skal trykke på knapper, for at legetøjet sprøjter ud. Men onde kræfter på Mars gør deres bedste for at forpurre planerne for en glædelig jul for Mars-børnene og de øvrige barnlige sjæle på den røde planet.

Det hele ender dog lykkeligt, så Julemanden og de to børn fra Jorden kan vende hjem igen, efter at have spredt juleglæde på Mars.

Santa Claus Conquers the Martians regnes for at være en af de værste film, der nogensinde er produceret. Det har dog ikke mindsket interessen for filmen, snarere tværtimod. For filmen er nemlig gået hen og blevet en sand kult-film. Så snyd ikke dig selv for en noget speciel juleoplevelse i hjemmebiografen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017