Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Samurai Rebellion (1967)
 
 
  Genre: Martial Art
Instruktør: Masaki Kobayashi
Medvirkende: Toshiro Mifune, Yoko Tsukasa, Takeshi Kato m.fl.
Varighed: 120 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Isaburo Sasahara (Toshiro Mifune) har i tyve år levet under tøflen af sin kone Suga og har bidt alt i sig. Nu vil hans herre Matsudaira påbyde, at sønnen Yogoro (Takeshi Kato) gifter sig med konkubinen Ichi (Yoko Tsukasa).

Ichi er faldet i unåde hos herren, men hun har som sådan også udtjent sin pligt ved at føde ham en søn. Yogoro og Ichi bliver gift, og det unge par forelsker sig i hinanden og bliver lykkelige.

Isaburo helliger sit liv til at gøre sin søn og svigerdatters ægteskab lykkeligt, nu når hans eget ikke fungerer.

Men pludselige omstændigheder gør, at Isaburo må træde i karakter og forsvare sin søn mod herren, som han altid har tjent loyalt og trofast.

Det er en fantastisk historie, og som altid med japanske film er det en stor fordel at kende bare en anelse til kulturen og sproget, for disse æresbegreber kan engang imellem undre en.

Samurai Rebellion (Jôi-uchi: Hairyô tsuma shimatsu) er restaureret, og både billede og lyd er knivskarpe. Men det er efterhånden også kendetegnet for Another World Entertainments udgivelser, at de altid er i top kvalitetsmæssigt. Stor applaus for det, for det giver en lyst til at se disse gamle sort/hvide film..

Toshiro Mifune var en af Japans helt store filmhelte og nåede at indspille over 150 spillefilm i sin karriere. Han udstråler en karisma og styrke, som sjældent er set siden. Han er kendt for film som Akira Kurosawas udødelige klassiker De syv Samuraier, Livvagten og Samurai Assassin.

Der er dog ikke de drabeligste sværdkampe i Samurai Rebellion før mod slutningen. Men selve historien er godt skruet sammen og skuespillet er i top.

Især er Yoko Tsukasa ganske bedårende i rollen som Ichi. Bag det skrøbelige ydre findes en råstyrke, der siger spar to.

Er man til en god kærlighedshistorie i blandet sværdkampe og æresbegreber, kan jeg varmt anbefale Samurai Rebellion.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017