Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Samurai Assassin (1965)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Kihachi Okamoto
Medvirkende: Toshiro Mifune, Kejiu Kobayashi, Michiyo Aramata m.fl.
Varighed: 123 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Krigeren Niiros (Toshiro Mifune) største ønske er at være en ægte samurai. Men det er svært for ham, da han tidligere har mistet sin herre. Sin mor har han også mistet og tilmed kender han ikke sin far. Han er således identitetsløs ifølge det japanske samuraisamfund.

Niiro bor i et faldefærdigt lager og dagene går med sake og kvinder. Der ulmer et oprør og Tengo gruppen vil myrde Hikones lensherre for at overtage styret. Mange melder sig til gruppen, heriblandt Niiro og hans ven Einosuke.

Niiro, den herreløse samurai og Einosuke, den velansete belæste fægteinstruktør mistænkes inden længe for at være spioner og en undersøgelse sættes i gang.

Samurai Assassin er en fascinerende sort/hvid film, der trods sine mange intriger i intriger og indviklet plot med ufattelig mange bipersoner og et væld af flash-backs, fænger.

Toshiro Mifune var en af Japans helt store filmhelte og nåede at indspille over 150 spillefilm i sin karriere.

Han udstråler en karisma og styrke, som sjældent er set siden. I Samurai Assassin viser han sit kæmpe skuespiltalent, dels som den barske kriger, men også som den følsomme mand, der higer efter tryghed og et fast ståsted.

Der er kræset for billede og lyd. Det er knivskapt, og især slutscenen overgår de fleste sværdkampe, jeg har set i nyere tid.

Er man til kvalitets samuraifilm, er Samurai Assassin et must. Men man skal give sig god tid til at leve sig ind i historien. For øvrigt er selve attentatet baseret på virkelige hændelser der skete ved slottet Edo den 3. mats 1860.

Samurai Assassin er dynamik på højeste plan og selvom handlingen kan virke en kende forvirrende, så er den absolut seværdig og spændende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017