Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Sabotage (2014)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: David Ayer
Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Olivia Williams, Sam Worthington m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. september 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger) er leder af en særlig aktionsstyrke i kampen mod narko. Gruppen, der blandt andre tæller James "Monster" Murray (Sam Worthington), minder mest af alt om en flok voldsmænd, man nødigt ville møde i en mørk gyde.

Men aktionsstyrken er eksperter i at infiltrere og bekæmpe narkokartteller og -bagmænd. Noget, der har gjort dem berømte internt i politiet, men også frygtede blandt kriminelle. Og har skaffet dem et utal af fjender gennem årene.

Det har ikke mindst Breacher fået at føle på egen krop og sjæl. Han mistede således både kone og søn, der blev brutalt myrdet af narkobagmænd i en ren hævnaktion flere år tidligere. Nu er det Breacher, der drives af ønsket om hævn.

Under en aktion, der skal ramme et narkokartel på pengepungen, stjæler og gemmer Breacher og hans folk 10 millioner dollars. Men det går ikke helt som planlagt.

Ikke kun omkommer et af gruppens medlemmer under aktionen, men da gruppen efterfølgende skal hente byttet, er pengene forsvundet. Samtidig kommer gruppen under mistanke for tyveri og der indledes en intern undersøgelse.

Gruppens medlemmer formår dog at holde tæt og ender med at blive indsat i aktiv tjeneste igen. Kort efter begynder det dog at gå rigtig galt. For én efter én myrdes gruppens medlemmer på bestialsk vis.

Det kaster politiets drabsafdeling og detektiv Caroline Brentwood (Olivia Williams) ind i ligningen. Til at starte med peger alle spor på, at drabene er begået af narkokartellerne.

Men de formodede gerningsmænd findes selv myrdede og drabene på aktionsstyrkens medlemmer fortsætter. Dermed tyder alt i stedet på, at gruppen skal kigge mod egne rækker for at finde morderen ...

Med Sabotage er Arnold Schwarzenegger atter på sporet med filmkarrieren, der blev sat på hold, mens han helligede sig posten som guvernør i Californien. Den politiske karriere endte i 2011 og siden er det blandt andet blevet til film som The Last Stand og Escape Plan.

Schwarzenegger er på film næsten synonymt med action. Det slår da heller ikke fejl i Sabotage, der således byder på rigelige mængder action. Men også masser af vold og brutalitet.

Faktisk er der nærmest en overflod af vold, blod og kropsdele i løbet af de syv kvarter, filmen ruller over skærmen. Oven i købet i en sådan grad, at det nærmer sig Splatter-genren.

Til gengæld virker filmen temmelig realistisk i sin skildring af den megen brutalitet og sanseløse vold. Instruktøren og manuskriptforfatteren, David Ayers, er da også primært kendt for netop sine realistiske film og manuskripter.

Historien i Sabotage er egentlig ganske ok, og faktisk bedre end i mange andre Schwarzenegger-film. Det skæmmes dog af, at plottet er hullet som en si i adskillige sammenhænge.

Skuespilllet er lidt svingende, med både gode og mindre gode præstationer. Det er dog mere karakterne, der falder til jorden. For man kommer stort ikke under huden på nogen af dem, hvorfor de ender med at fremstå som todimensionelle marionetter, man ikke kan identificere sig med.

Til gengæld udmærker filmen sig ved et ganske pænt tempo uden for megen tomgang undervejs. Så trods en række tydelige mangler, formår Sabotage alligevel at fænge fra start til slut.

For som ren drengerøvsfilm, med masser af hårdtpumpet action, fungerer Sabotage aldeles glimragende. Hvis man samtidig undlader at fundere for meget over hullerne i plottet, og i stedet tager underholdningsbrillerne på, så går denne Schwarzenegger-film rent hjem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017