Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Rytteriet Live (2011)
 
 
  Genre: Satire
Instruktør: Jan Fritfelt
Medvirkende: Rasmus Botoft, Martin Buch, Marie key, Mads Andersen, Henrik Balling, Bjørn Fjæstad m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: NSM
Udgivet: 28. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rytteriet startede som et satire radioprogram på DR's P2 af Martin Buch og Rasmus Botoft. I 2010 fik Rytteriet premiere på DR2 og senest også som show på Bellevue Teateret i 2011, hvor 40.000 publikummer fik fornøjelsen af at se Rytteriets sære persongalleri.

De gennemgående figurer i showet er Skønne Fritz (Martin Buch) og Søde Poul (Rasmus Botoft), også kendte under navnet Snobberne. De render rundt i deres lille saglige overklassebrandert og deler gladeligt ud af deres visdom om fattige, au pair piger og hvad der ellers rører sig i en rigmands liderlige hjerte.

Af andre personer kan nævnes Gumbas (Rasmus Botoft), terapeuten der tager sin tilhørerskare "dybt ind i sindet". "Nu er du bange - men vi skal længere ind - vi skal helt ind i sindet" er efterhånden blevet en kultsætning og har endda sin egen fangruppe på Facebook med flere hundretusind likes.

Derudover er der gensyn med Rytteriets Sportsredaktion med kommentator Jørgen Leth, Else og Erik, Stripperen samt nogle nye karakterer.

Nu bliver jeg bange - men vi skal længere ind – helt ind i showet, før jeg genfandt min humoristiske sans. Gumbas er en forrygende karakter, men et af de numre, hvor jeg genfandt min manglende sans var i fodboldkampen mellem FC Nordsjælland og Lyngby, hvor de to herrer kommenterer dels kampen dels deres private problemer. Det er humor på højt plan.

En anden ting Rytteriet er kendt for og som heller ikke mangler i dette show, er Penis-sangen. Her tager Rytteriet fat i en kendt dansk sang med tilhørende sanger og skifter et enkelt ord ud med Penis.

I Bellevue-showet er det Bjarne Lillers "Ensom dame 40 år", der står for skud. Og gu’ lyder det bedre med Ensom penis 40 år.

Men generelt set trækker Rasmus Botoft og Martin Buch numrene lige den tak for langt ud, hvor det istedet for at være morsomt bliver en kende anstrengende - og det er synd. For materialet fejler bestemt ingenting.

Men ellers tror jeg, at Rytteriet er en af den slags fænomener, der har det bedst med ikke at udvikle sig til et show, men derimod holde sig til radio-satire eller små tv-klip. Eller som i Gæster fra Rødby, hvor Snobberne er blevet klippet ind mellem Brødrene Madsens indslag.

Rytteriet Live bliver akkomponeret af husorkesteret bestående af Bjørn Fjæstad, Marie Key, Mads Andersen og Henrik Balling. Og mere vil jeg helst ikke røbe.

Hvis man skal have det fulde udbytte af Rytteriet Live, tror jeg, at det ligesom ligger i selve ordet LIVE. Man skulle nok selv have været til stede i salen og været en del af stemningen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017