Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Ryd forsiden (1974)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Billy Wilder
Medvirkende: Jack Lemmon, Walter Matthau, Susan Sarandon m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. august 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hildy Johnson (Jack Lemmon) er topreporter på en Chicago-avis i 1920'erne, og i fuld gang med at dække en henrettelse, da han beslutter sig for at sige op. I stedet vil han giftes med Peggy Grant (Susan Sarandon), flytte og begynde at skrive inden for PR-branchen. Det falder ikke i god jord hos hans redaktør, Walter Burns (Walter Matthau), der vil gøre brug af ethvert trick for at holde på sin topreporter.

Morderen Earl Williams (Austin Pendleton), der står for at skulle henrettes næste morgen, flygter dog fra fængslet overfor det journalistkontor, hvor Hildy er i fuld gang med at tage afsked med sine kollegaer, som også dækker sagen, fra de øvrige af Chicagos aviser. De øvrige journalister får derfor travlt med at deltage i jagten på den undvegne fange.

Hildy gør klar til at forlade Chicago for altid sammen med kæresten, men skæbnen vil det anderledes. Earl Williams dukker nemlig op på journalistkontoret, mens Hildy kortvarigt er der for at hente noget. Og så øjner topreporteren selvfølgelig et scoop, han ikke bare kan gå fra.

Ryd forsiden (The Front Page) er en klassiker og historien er uden tvivl kendt af de fleste, da den har været sendt et utal af gange i tv. Det gør dog ikke filmen mindre interessant, da den er et hyggeligt gensyn med makkerparret Jack Lemmon og Walter Matthau velspillende ved roret. Og har man ikke set filmen, er den næsten et must.

Filmen bærer selvfølgelig præg af at være fra 1974. Men den holder altså endnu. Ikke mindst da handlingen udspiller sig i 1920'ernes USA.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017