Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Rosens broderskab (1989)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Marvin J. Chomsky
Medvirkende: Peter Strauss, Robert Mitchum, Connie Sellecca, David Morse m.fl.
Varighed: 177 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 20. januar 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Rosens broderskab (Brotherhood of the Rose) er en ægte spion-fortælling. Hemmelige agenter, masser af action og intriger i intriger. Og så er plottet faktisk rigtig godt og udspekuleret.

Brødrene Saul (Peter Strauss) og Chris (David Morse), med kodenavnene Romolus og Remus, er begge agenter for CIA. Toptrænede dræbere, der kan sættes ind i enhver situation. Problemet er bare, at Chris har vendt livet som agent ryggen til fordel for religion og Saul føler sig udbrændt.

Begge er de opvokset som forældreløse på et børnehjem, hvor en af CIA's topfolk, John Eliot (Robert Mitchum), allerede da de var helt unge tog dem hånd om dem som en faderskikkelse. Han fik dem trænet op som nådesløse dræbere, der kun adlød en person, ham selv.

Eliot får overtalt Saul til at påtage sig en sidste mission. Missionen er en succes, men går alligevel gruelig galt. For pludselig er Saul jagtet af alverdens efterretningstjenester, inklusive CIA og israelske Mossad, som har været med til at træne ham. Det bringer Saul i kontakt med en gammel flamme, Erika Bernstein (Connie Sellecca), der som Mossad-officer var med til at træne Saul og Chris.

De to brødre og Erika må nu forsøge at hitte rede i de mange intriger og bagmændene bag det hele. Og alle spor peger på John Eliot samt en række andre højtstående medlemmer af verdens mange, forskellige efterretningstjenester.

Desuden viser det sig, at Saul og Chris slet ikke var så priviligerede endda. Eliot har nemlig taget en lang række forældreløse børn under sine vinger gennem tidens løb. Og alle er de blevet opdraget od uddannet på samme måde. Med andre ord, har Eliot opbygget sin egen private hær af dræbere, der i sidste ende kun adlyder ham. Bortset fra Saul og Chris, der er blevet ofret som skakbrikker i et spil om magt.

Men Saul og Chris sværger hævn. Og sammen med Erika begynder de langsomt, men sikkert, at komme til bunds i intrigerne. Men kan de slippe levende fra det og samtidig få deres hævn? Se filmen og find ud af det :)

Rosens broderskab (Brotherhood of the Rose), der oprindelig blev skabt til tv, er en lang historie. Men den bliver på intet tidspunkt langtrukken. Plottet er hamrende godt og der er masser af action til at krydre intrigerne med. Samtidig kunne det hele være sandt, hvilket gør plottet endnu mere skræmmende. Så en film, der absolut er værd at sætte en aften af på og hvor de små grå samtidig får noget at arbejde med!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017