Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Rosa Morena (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Carlos Augusto de Oliveira
Medvirkende: Anders W. Berthelsen, David Dencik, Vivianne Pasmanter, Barbara Garcia m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Dansk/portugisisk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. november 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Thomas Guldberg (Anders W. Berthelsen) er en mand i sin bedste alder. Han er velstillet og tjener godt som arkitekt.

Han har en god stor lejlighed i København og har alt hvad hjertet kan begære. Eller næsten. Hans biologiske ur tikker og hans største ønske er at blive far. Han har gennem de sidste to år forsøgt at adoptere, men det er vanskeligt. Han er enlig. Og han er homoseksuel.

Men Thomas' ønske er så stort, at han tager officielt på ferie til Brasilien for at være sammen med sin kammerat, Jakob (David Dencik), og dennes kone ,Tereza (Vivianne Pasmanter), der driver en lille bar.

Men Thomas' egentlige hensigt med at tage til Brasilien er, at adoptere et barn. Efter sigende er det nemmere for singler og homoseksuelle at få en legal adoption igennem. Men også her støder han ind i problemer.

Det er voldsomt dyrt og så velstillet er han trods alt heller ikke. Det er en anelse usikkert, og han kan ikke være sikker på, at det barn, han får tilbudt, ikke er et stjålent barn.

Jakobs kone er ngo'er (non-governmental organization), og Thomas begynder at hjælpe hende med udbringning af mad og tøj til de fattige i slummen. Her møder han Julia, der har et overskydende barn. Thomas tilbyder at købe barnet, men ender med at få en gang bøllebank.

Tereza kan nu se, at han virkelig mener det af et oprigtigt hjerte og sætter ham i forbindelse med den unge, fattige, gravide Maria (Bárbara Garcia), som ikke kan overskue endnu et barn.

Thomas og Maria samt Marias familie aftaler en pris på 300.000 kroner, der skal dække udgifterne til et acceptabelt hus samt en skønhedssalon. Pengene skal falde, inden Maria føder, og Thomas er blot glad, forventningsfuld og fuld af tiltro til hele projektet ...

Anders W. Berthelsen, der nok især huskes for sin rolle som Palle From i Krøniken, giver sin rolle fin troværdighed. Gudskelov er karakteren ikke skåret så kraftigt op, som man kunne grue for.

Han er bare en ganske almindelig mand, der tilfældigvis er homoseksuel. Her er ingen løse håndled, synlig make-up, påtaget krukkethed og hvad man ellers kunne tro, når det drejer sig om homoseksuelle, der skildres på film.

Som vennen Jakob ses David Dencik, der i En soap spillede hovedrollen som den transeksuelle Veronica/Ulrik, er også helt fin i sin rolle.

Han har også spillet rollen som Jimmy i Broderskab - en ung mand, der indleder et forhold til en anden mand. Men i Rosa Morena er rollerne byttet om, og han er den hetereoseksuelle ven, der ikke helt kan forstå sin kammerats intentioner og handlemåde.

Men vidunderlige Bárbara Garcia i rollen som Maria overstråler næsten - og kun næsten - Anders W. Berthelsen. Hun udviser en sårbarhed, der gør, at man bare har lyst til at holde om hende og forsikre hende om, at det er det rigtige, hun er ved at gøre.

Selve historien i Rosa Morena er god og man sidder med en god følelse hele vejen igennem. Især den personlige udvikling, der sker mellem Maria og Thomas er fint skildret ... men desværre synes jeg, historien bliver lidt for sukkersød og urealistisk til slut.

Men Rosa Morena er en sød lille film om at følge sit hjerte - uanset hvor svært det kan være. Og samtidig bibeholde sin integritet og værdighed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017