Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Ronal Barbaren (2011)
 
 
  Genre: 3D-animation
Instruktør: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen m.fl.
Medvirkende (stemmer): Anders Juul, Hadi Ka-Koush, Lærke Winther Andersen, Brian Lykke m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Sprog
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 31. januar 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ronal (Anders Juul) er barbar. Men en temmelig skvattet én af slagsen, sammenlignet med de øvrige muskelsvulmende barbarer i deres stærkt befæstede landsby.

Dermed bliver Ronal oftest målet for de større og langt stærkere babarers drillerier og ondskabsfuldheder. Men ikke alle i landsbyen har dog helt mistet troen på Ronal. Derfor bliver Ronal betroet nattevagten under en fest i barbar-landsbyen.

Og det er selvfølgelig lige den nat, den onde fyrst Volcazar sammen med sine krigere angriber landsbyen. Stort set hele landsbyen bliver taget som fanger og ført bort, bortset fra Ronal og skjald-lærlingen Alibert (Hadi Ka-Koush).

Det er derfor nu op til Ronal at stoppe fyrst Volcazars onde hensigter og hjælpe sine med-barbarer med at genvinde friheden. Helt på egne ben står Ronal dog ikke. For udover den dvaske og liderlige Alibert, får han følgeskab af den krigeriske skjoldmø Zandra (Lærke Winther Andersen) og af den temmelig åndede elver Elric (Brian Lykke).

Det er nu op til de fire, at finde et magisk sværd, der kan hjælpe med at besejre den onde fyrste. Og selvfølgelig samtidig hjælpe Ronals frænder fri igen. For at finde sværdet, skal de fire dog først gennemgå strabadser hos amazoner og i elverriget.

Da først sværdet er sikret, kan det endelige slag stå. Og her skal Ronal for alvor vise, at han kan finde sin indre barbar frem, så han kan vinde sine med-barbarers respekt og måske Zandras hjerte.

Ronal Barbaren er bestemt ikke dårlig. Håndværket er således helt i top. Faktisk i en grad, at det varmer om hjertet, at vi her her i vores lille, ydmyge afkrog af den store filmverden i den grad kan spise skeer med de allerstørste, også når det gælder animationsfilm.

Det bliver blot lidt anstrengende i det lange løb, at der i den grad er så meget fokus på humor betragteligt syd for bæltestedet. Ikke bare i glimt, men i praksis fra start til slut. Det er synd, når der er så mange andre åbenlyse elementer at spille på i Ronal Barbaren.

Stereotyperne er også nærmest ved at falde over hinanden i deres kamp for at blive luftet gennem handlingsforløbet i Ronal Barbaren. Det er dog langt mere spiseligt, da fordommene og småracismen serveres med et herligt glimt i øjet.

I animationer er det ofte stemmerne, der giver figurerne liv og dybde. I Ronal Barbaren er valgene, efter min mening, ikke alle lige gode. Ok, det er jo smag og behag, men er trods alt, i sidste ende, et udtryk for skabernes ideer om, hvordan figurerne skal præsentere sig.

Folkene bag Ronal Barbaren har tidligere været på banen med animationsfilm. Blandt andre Rejsen til Saturn fra 2008. Og ganske som i denne, lægger alskens kendte og populære skuespillere, blandt andre Lars Mikkelsen, Lars Bom, Ole Thestrup, Preben Kristensen, Ole Ernst og Brigitte Nielsen, stemmer til.

Når de knap 86 minutter er til ende og rulleteksterne begynder at rulle over skærmen, skal man ikke skynde sig at slukke for afspilleren. For så går man glip af den suveræne musikvideo, der er blevet lavet i forbindelse med filmen. En ganske eminent ørehænger!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017