Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Riding the Bullet (2004)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Mick Garris
Medvirkende: Jonathan Jackson, David Arquette, Erika Christensen m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: EngelskDansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. juni 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Der er vist ingen tvivl om, at Stephen King er en af gyser-genrens mest populære forfattere. At han så tilmed er en af de mest produktive, kommer vel næppe heller bag på de fleste. Og et utal af bøger er da også blevet filmatiseret gennem årene.

Det var dog egentlig ikke tanken med Riding the Bullet, som oprindelig blev udgivet på Internet. Og her fik den en bragende succes, idet over 400.000 mennesker verden over downloadede den i løbet af de første 24 timer. Og siden er den så blevet filmatiseret.

Alan Parker er en ung kunststuderende, der er åbenlyst fascineret af døden. På sin fødselsdag forsøger han at begå selvmord, men bliver fundet i tide. Da han kort tid efter er blevet udskrevet, vil han til koncert med nogle venner, da telefonen pludselig ringer.

Her får Alan så at vide, at hans mor er indlagt på hospitalet i hans hjemby efter et slagtilfælde. Derfor må han på tomlen begive sig af sted mod hospitalet og sin mors sygeleje. Desværre udvikler turen sig efterhånden til et mareridt, efterhånden som de, der tager ham med, bliver mere og mere underlige. Og den andensidste i rækken, spillet af David Arquette, har en grim hemmelighed med i bilen.

Tidsmæssigt foregår filmen, bortset fra en masse spring til fortid og fremtid, i slutningen af 60'erne, hvor Vietnam-krigen er på sit højeste. Og netop denne tid underbygger den fremragende underlægningsmusik på bedste vis, da den er helt i tidens ånd.

Desuden er filmen utrolig flot optaget, og selvfølgelig i bredformat (16:9), hvilket jo nærmest er et must i dag. Der er altså en langt større oplevelse ved at se en film i biografformat, frem for det efterhånden temmelig firkantede tv-format (4:3).

Når det er sagt, skal det også siges, at jeg synes denne film er temmelig underlig og ikke lige min smag. Og det kan jo ikke undgå at påvirke min vurdering af filmen. Men for Stephen King-fans vil den uden tvivl falde i langt bedre jord.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017