Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Reykjavik Whale Watching Massacre (2009)
 
 
  Genre: Splatter
Instruktør: Julius Kemp
Medvirkende: Helgi Björnsson, Stefán Jónsson, Gunnar Hansen m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Islandsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. april 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En lille flok turister ferierer på Island og naturligvis skal de på hvalsafari.

Det lille hold tæller en blandet flok af nationaliter, blandt andre tyskere, japanere, amerikanere og en enkelt franskmand. Men der er desværre ikke observeret nogle hvaler i farvandet, og derfor vælger kaptajn Pétur (Gunnar Hansen) at afstikke den gængse rute - for turisterne har jo ligesom betalt for at se disse store, venlige dyr boltre sig i havet.

Men der sker et tragisk uheld, forårsaget af franskmanden, og kaptajnen dør. Styrmanden Björn stikker af i fiskerkutterens eneste redningsbåd, og nu er turisterne overladt helt til sig selv.

Heldigvis bliver de fundet af Tryggvi (Helgi Björnsson), der bringer holdet ombord på hans båd, hvorfra de så kan tilkalde kystvagten. Ombord på båden er også Tryggvis bror Siggi (Stefán Jónsson) og mor (Gudrún Gisladóttir).

De er så ikke helt den gængse familie. Bevares, de er gæstfrie - meget gæstfrie. Bare på deres helt egen måde ...

Island har givet verden en del, Edda-digtene, Ralf Krakes saga, Björk, Halldór Laxness, askeskyen, og nu er turen kommet til Islands første splatterfilm. Og hvilken begyndelse på endnu en saga ...

Reykjavik Whale Watching Massacre (RWWM) er dejlig uhøjtidelig og præsenterer en pragtfuld ukorrekt politisk humor. Tyskerne fremstår som bedrevidede pølsetyskere, franskmanden som en ucharmerende drukkenbolt, japanerne som lalleglade idioter med deres kameraer og personlig assistent, mens amerikanerne - tja ... det vil jeg ikke røbe, da den ene agerer filmens helt.

Islændingene bliver skildret som dysfunktionelle, lettere debile, men dog med de rette familieværdier intakte. Det er humor på højt plan tilsat den rette mængde blod, splat og fantasifulde skrækscenarier, der hører genren til.

RWWM er vildt underholdende og fænger fra start til slut. Det er meget muligt, at den virker som et samsurrium af andre splatterfilm, men det skal vist blot tages som en kæmpe hyldest til genren. Hvilket også kan ses i valget af Kaptajn Pétur, der spilles af Gunnar "Leatherface" Hansen, kendt fra den originale Teaxas Chainsaw Massacre (Motorsavsmassakren).

Jeg kan varmt anbefale Reykjavik Whale Watching Massacre, hvis man lige er i humør til at se en god gang splatter. Så lad blot den indre geyser springe af fryd og glæde over et sandt orgie af tåbelige turister og en dysfunktionel familie krydret med blod, splat og hvad dertil hører.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017