Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Revolver (2006)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Guy Ritchie
Medvirkende: Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore, André Benjamin m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. september 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Instruktøren Guy Ritchie er ikke kun kendt for at være gift med Madonna. Han er også kendt for at lave, ofte temmelig, anderledes film. Revolver følger tråden op ved at være særdeles anderledes, for ikke at sige temmelig underlig.

Jake Green (Jason Statham) slipper ud efter syv år i fængsel. Alle syv år har han siddet i isolation, så hans eneste tanke efter løsladelsen er hævn over gangsteren Macha (Ray Liotta), der fik ham smidt i fængsel.

Det gør Jake Green ved i første omgang at vinde en mindre formue fra gangsteren, hvilket bestemt ikke falder i god jord hos gangsterbossen. Umiddelbart efter at have vundet de mange penge, får Jake Green at vide, at han blot har tre dage tilbage at leve i grundet en blodsygdom. Samtidig prøver Macha med hjælp fra en lejemorder at gøre Jake Greens liv endnu kortere.

Det bringer Jake Green i kontakt med de to lånehajer Zack (Vincent Pastore) og Avi (André Benjamin), som lover at hjælpe ham til gengæld for hans formue og totale overgivelse til deres krav og ønsker. De to lånehajer er dog mere end de giver sig ud for at være, hvilket bringer Jake Green i stadig mere ubehagelige situationer, og, til sidst, en ubehagelig erkendelse.

Filmen er fint spækket med action, men den er altså for underlig til min smag. Hovedpersonen kommenterer således sig selv og sine omgivelser højlydt inde i hovedet. Fred med det, men desværre skal seeren også belemres med dette ekstra soundtrack.

Desværre er filmen tilmed rodet og springende i handlingen, hvilket ikke gør det nemmere at få det bedste udbytte. Og at der lige pludselig bliver blandet Manga-lignende tegnefilm ind i det hele, gør bestemt ikke totaloplevelsen bedre.

Det trækker dog lidt op i min bedømmelse, at lyden, bortset fra de irriterende kommentarer, faktisk er god. Desuden er Revolver i mange scener fantastisk flot filmet. Men desværre er helhedsindtrykket af filmen ikke godt. Så, Guy Ritchie, det er en om'er.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017