Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Revenge - A Love Story (2010)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Ching Wong
Medvirkende: Juno Mak, Sola Aoi m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Kantonesisk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
To højgravide kvinder bliver fundet brutalt nedslagtet i Hong Kong.

Ikke nok med at de er slagtede, deres fostre er også blevet fjernet. Det er en barsk sag, der venter politiet. Ydermere mangler to af deres mænd, Ting og Guay, hvilket ikke gør sagen bedre.

Men heldet er med dem. Morderen bliver hurtigt fanget. Det er den 23-årige Chan Kit (Juno Mak), der står bag. Under den meget hårdhændede afhøring, bliver motivet langsomt blotlagt.

Det er en kærlighedshistorie mellem Chan Kit, der betegnes for værende lidt tilbagestående og, den smukke, unge, retarderede Cheung Wing (Sola Aoi). En kærlighedshistorie, der startede et halvt år tidligere.

I flashbacks vises denne historie, der er så ufattelig smuk og ender så tragisk. Og dermed giver motivet til hævnen.

Instruktøren Ching Wong har skruet et ualmindelig fantastisk og intenst kærlighedsdrama sammen. Skurkene skifter hele tiden. Den, der før var skurk, bliver helt - og omvendt. Igen og igen.

Og imellem dem alle står smukke, enfoldige Sola Aoi med sin grænseløse kærlighed til Chan Kit.

Hver en følelse aflæses i henholdsvis Sola Aois og Juno Maks øjne og mimik. Hver en bevægelse er nøje afstemt og smukt gengivet. Hendes kærlighed og fortvivlelse, hans kærlighed og vrede er så tydelig, at man som tilskuer ikke kan undgå at blive rørt og forstå hævnen.

Revenge - A Love Story (Fuk sau che chi sei) er optaget nærmest poetisk. Selv de meget voldsomme scener har en vis æstetik og mærkværdig skønhed i hvert enkelt billede og hver enkel blodsdråbe.

Revenge - A Love Story hører under kategori III film. Dette er censurbedømmelsen og betyder tilladt over 18 år grundet de udpenslende scener med sex og vold - eller kort og kort, betegnelsen for den ekstreme genre, der nu er vendt tilbage.

Selvom Revenge - A Love Story er en kategori III film, synes jeg ikke, den er helt ovre i den ekstreme del af genren. Netop fordi den er optaget med følsomhed og stor sans for skønhed - lidt underlig beskrivelse for vold, men ikke helt ude i hampen.

Jeg kan varmt anbefale at se Revenge - A Love Story. Det er et af den slags kærlighedsdramaer, man sjældent ser, og en af de film, man sagtens kan se igen.

Historien er smuk og grum, med en snert af ondskab. Skuespillet er helt i top og man sidder tilbage med en klump i halsen.

Det er så sjældent, at en kærlighedshistorie er skildret så stærkt og gribende som i Revenge - A Love Story, at man simpelthen ikke kan undgå at blive rørt, fascineret og have stor sympati for morderen. Det er en film, man nok aldrig glemmer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017