Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Rescue Dawn (2006)
 
 
  Genre: Action/drama
Instruktør: Werner Herzog
Medvirkende: Christian Bale, Steve Zahn, m.fl.
Varighed: 120 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. december 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Dieter Dengler (Christian Bale) forlader sit fædreland Tyskland for at forfølge sin drøm om at blive pilot i USA. Dette lykkes også, og i 1965 får han sin første opgave i Vietnam. En top-hemmelig mission ved navn Rescue Dawn

Men Dieter bliver skudt ned over Laos og taget til fange af Vietcong. Han bliver torteret og ender i en fangelejr i den tætte jungle. Der er flere andre krigsfanger, deriblandt Duane (Steve Zahn), og de forsøger at holde modet oppe hos hinanden.

Dieter har ikke planer om at blive for længe i fangelejren og planlægger en risikabel flugt sammen med de andre.

Og pludselig er Duane og Dieter alene i junglen - på flugt fra Vietcong - og kampen for at overleve dels deres forfølgere dels den ufremkommelige jungle begynder.

Rescue Dawn er baseret på en sand beretning om en af krigshistoriens mest utrolige flugtmissioner, og filmatiseringen er lykkes ganske godt.

Rescue Dawn er ikke endnu en film om Vietnamkrigen, for Dieter Dengler er overhovedet ikke interesseret i krig, politik eller anden polemik - han vil bare gerne flyve. Filmen handler mere om venskab, broderskab og kampen om overlevelse.

Christian Bale har atter engang vist sit store talent og langsomt gennem de 120 minutter filmen varer, undergår han en fantastisk fysisk forvandling. Den fysiske forvandling er meget tydelig. Steve Zahn tabte 20 kilo og Christian Bale smed 27 kilo under optagelserne.

Men den skuespiller, der i den grad hiver hele filmen oppe er Steve Zahn som Duane. Det er en fantastisk præstation.

Det er ikke første gang, de to herrer spiller overfor hinanden. Det gjorde de også i blandt andet i Laurel Canyon og Harsh Times. Steve Zahn kendes også fra Bandidas og Sahara.

Rescue Dawn er en smuk historie om kampen og viljen til at overleve. Desværre kammer den helt over til slut, men det er så typisk for disse amerikanske mainstream film, at det er forventeligt.

Er man i humør til en ærke-amerikansk film, er Rescue Dawn så absolut værd at se. God historie, fabelagtige skuespillere og smukke optagelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017