Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Rejsen til Saturn (2008)
 
 
  Genre: 3D-animation
Instruktør: Kresten Vestbjerg Andersen og Thorbjørn Christoffersen m.fl.
Medvirkende (stemmer): Casper Christensen, Frank Hvam, Ali Kazim, Simon Jul, Iben Hjejle m.fl.
Varighed: 90 minutter + ekstramateriale
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 9. maj 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Langt, langt ude i rummet er planeten Saturn. Ikke kun er planeten den næststørste i vores solsystem, men den er med sine markante ringe tilmed let genkendelig. Måske netop grundet udseende lykkes det tre danske gutter og en wannabe dansker at finde vej til planeten.

Missionslederen Arne (Frank Hvam), navigatøren Per, alt-mulig-manden Fisse-Ole (Simon Jul) og "kokken" Jamil (Ali Kazim) er sendt ud i rummet af den skruppelløse forretningsmand Kurt Maj. Målet med den første danske rummission er at finde alternativ energi på den fjerne planet.

Eller rettere, det er det officielle mål med missionen. For forretningsmanden bag rummissionen har nemlig helt andre planer, som skal ende med at give ham umådelig rigdom. Derfor gør han sit bedste for at afskære kontakten fra jorden til det lille rumskib med sin besætning af håbløse fjolser og last af pilsnere.

Kun Pers tidligere kæreste Susanne (Iben Hjejle), der er missionens tekniske leder på jorden, før alt for at prøve at bevare kontakten til ekspeditionen. Efter de fire rumgesandter er landet og gør klar til at plante Dannebrog på den golde planet, får de da også hurtigt brug for hjælp.

Det viser sig nemlig, at Saturn ikke er en øde planet. Den fjerntliggende planet er nemlig allerede koloniseret af farlige aliens, som nu gør klar til at indtage jorden og dens store mængder vand. Det er nu op til Per, Arne, Fisse-Ole, Jamil og Susanne at redde jorden og dens indbyggere fra en skæbne værre end døden - nemlig at Kurt Maj sælger ud af jordens vand for selv at blive rig, mens alverdens befolkning bliver slaver.

Rejsen til Saturn er frit baseret på en tegneserie ved samme navn fra 1977 af forfatteren og tegneserietegneren Claus Deleuran. Deleuran døde desværre blot 49 år gammel, men ville uden tvivl have sat pris på denne filmatisering af hans dybt satiriske science-fiction tegneserie.

For ganske som tegneserien er filmen et studie i gakkede indfald og platheder. Intet er således for helligt at gøre grin med. For der bliver gjort godt og grundigt grin med alt og alle - selv kongehuset går ikke ram forbi.

Alle gakkethederne og de syge jokes er pakket pænt sammen i en velskrevet historie og et animeret 3D-univers, der kan hamle op med de bedste Hollywood-produktioner. Desværre virker det af og til som om, forfatterne bag har givet den lige en tand for meget for at bringe aktualiteten up-to-date og grinene kørende. Det betyder at temmelig mange jokes ender med kun at være halvsjove.

Men det skal ikke afholde mig fra at kalde Rejsen til Saturn for sjov og underholdende. For det er den vitterlig, men nu er jeg også stor tilhænger af syg humor, så jeg er sikkert lige i målgruppen.

DVD'en indeholder også temmelig meget ekstramateriale, hvis man skulle trænge til flere grin og sjofelheder. Ud over den mere gængse type ekstramateriale, er der også kortfilmen Koks i kommentatorboksen.

DVD'en har alt i alt masser at byde på. Blandt andet også en stjerneparade af kendte danskere, der har lagt stemmer til løjerne. Men desværre synes jeg ikke den når hele vejen i mål. Derfor mangler det sidste halve klaptræ, selv om det måske kunne reddes hjem ved at ryge en bønne eller to inden Rejsen til Saturn ryger i afspilleren næste gang. Men det må man jo ikke ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017