Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Reign of Assassins (2010)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Chao-Bin Su
Medvirkende: Michelle Yeoh, Woo-sung Jung, Kelly Lin m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Kinesisk (mandarin)
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. januar 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I middelalderens (Ming-dynastiet) Kina stjæler en gruppe af lejemordere halvdelen af mumien af en indisk munk. Mumien har angiveligt magiske kræfter, så lejemordernes leder vil eje den for enhver pris.

Men gruppens bedste lejemorder (Kelly Lin) beholder byttet og stikker af. Hun møder en munk, der gør hende endnu bedre til kampsport, hvorefter hun med en operation skifter identitet til den anonyme Zeng Jing (Michelle Yeoh) og bliver gift med A-sheng (Woo-sung Jung).

Gruppen af lejemordere finder dog frem til Zeng Jing efter hun har måttet gøre brug af sine kampsportsevener for at redde sit eget og sin mands liv fra en gruppe bankrøvere.

Zeng Jing får, efter en konfrontation med sine tidligere kollegaer, lavet en aftale med lejemordernes leder. Lejemorderne overholder dog ikke deres del af aftalen, så Zeng Jing bliver hårdt såret.

Det får A-sheng til at træde i karakter. Han er nemlig heller ikke den, han udgiver sig for. Udover at være kampsports-ekspert, der nu kan redde sin kones liv, er han eneste overlevende fra Zeng Jings oprindelige tyveri af mumie-resterne.

Zeng Jings liv er nu ikke kun truet af gruppen af lejemordere, men også af sin mands tørst efter hævn. A-Sheng bliver dog taberen i det ægteskabelige opgør og Zeng Jing kan nu tage det endelige opgør med de resterende lejemordere ...

Det er ikke kun action, der bærer Reign of Assassins (Jianyu). Historien er således ganske god, ligesom karakterne har fået langt mere dybde, end man nok ellers ville forvente fra en film, hvor hovedfokus trods alt er på de actionfyldte kampscener.

Håndværket er fremragende. Glimrende og flot filmet, ligesom action-koreografien er helt oppe at ringe, med rigtig mange, imponerende sværdkampe.

Reign of Assassins er dog ikke helt så flot og imponerende som for eksempel The Battle of Red Cliff, der kunne byde på hundredetusindvis af statister. Til gengæld er Reign of Assassins mere intens i sin fortælleform.

Slutningen, efter det endelige opgør, er ikke uden overraskelser. Den skal selvfølgelig ikke afsløres, men byder igen på mere dybde end forventet.

Er man til kampsport pakket ind i en rigtig god histore, så er Reign of Assassins absolut værd at stifte bekendtskab med. Udover masser af action, kan man samtidig nyde det gode, kinesiske håndværk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017