Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
RED (2010)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Schwentke
Medvirkende: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. marts 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Frank Moses (Bruce Willis) er en tidligere CIA-agent med stort kørekort i drab og lemlæstelse, der nu er pensioneret. Pensionisttilværelsen er dog ikke det mest spændende, så han bruger en del af sin tid på at snakke med Sarah Ross (Mary-Louise Parker), der sidder i kundeservice-afdelingen hos hans pensionskasse.

Frank får dog et brat afbræk fra det stille liv, da han midt om natten får besøg af en dødspatrulje. Frank gør dog kort proces med lejermoderne og tager derefter afsted for at få fat i og beskytte Sarah. Han går nemlig ud fra, at lejemorderne har aflyttet hans telefon.

Noget modvilligt bliver Sarah nu en del af Franks jagt på den eller de personer, der vil ham til livs. Samtidig forsøger Frank at spore tidligere kollegaer for at få hjælp, mens en CIA-agent bliver sat til at finde og eliminere Frank.

Frank starter med at opsøge sin tidligere mentor, Joe (Morgan Freeman). Joe fortæller, at dødspatruljen, der forsøgte at få fam på Frank, har dræbt en journalist. Det viser sig ydermere, at der eksisterer en dødsliste.

Frank opsøger derpå Marvin (John Malkovich) for at få yderligere information. Marvin ser konspirationer overalt, men kan dog fortælle, at at alle personerne på dødslisten, hvoraf flertallet er dræbt, var involveret i en hemmelig mission i Guatemala i 1981. En mission både Marvin og Frank deltog i.

Med hjælp fra en russisk agent, bryder Frank og Sarah ind i CIA's hovedkvarter for at finde yderligere spor. Frank bliver dog såret og søger sammen med Sarah tilflugt hos sin tidligere kollega Victoria (Helen Mirren). Victoria, der savner lidt spænding i tilværelsen, beslutter sig for at deltage i løjerne.

Ved at gennemgå sporene finder de frem til at missionen til Guatemala gik ud på, at redde den nuværende vicepræsident, der udryddede en hel landsby efter et sammenbrud, ud af landet. Det går op for dem, at vicepræsidenten, der nu forsøger at blive præsident, forsøger at slette alle fortidens uheldige spor.

I et sammenstød med CIA-agenter bliver Joe dræbt og Sarah taget til fange. Herefter skyr Frank og hans hold af pensionerede dræbermaskiner ingen kræfter for at redde Sarah og komme til bunds i intrigerne.

I de senere år er der nærmest gået inflation i at lave spillefilm baseret på tegneserier og deres helte. RED er ingen undtagelse, idet den er baseret på en tegneserie af samme navn.

Filmens titel er i øvrigt et akronym, der står for Retired, Extremely Dangerous. Eller oversat til dansk: Pensioneret og meget, meget farlig.

RED byder på en sand stjerneparade af gode skuespillere, der føres af en yderst veloplagt Bruce Willis. Godt nok er den gode hr. Willis efterhånden blevet en ældre herre, men han er langt fra fed eller færdig.

Plottet og historien i RED er både godt og velfortalt. Samtidig er der nærmest en sådan overflod af fremragende action, at man til tider næsten får åndenød. At alt denne action så oven i købet er yderst velkrydret med gode grin, gør bestemt ikke oplevelsen ringere.

Alt i alt er det en film, man som action-elsker vil falde pladask for, og uden tvivl se gentagne gange. Jeg kan kun give RED min allervarmeste anbefaling. Meget bedre bliver det ikke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017