Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
[REC]3 (2012)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Paco Plaza
Medvirkende: Leticia Dolera, Diego Martín, Ismael Martínez m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. marts 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Clara (Leticia Dolera) og Koldo (Diego Martín) er unge, smukke og smaskforelskede. Og nu skal de giftes efter alle kunstens og traditionernes regler.

Hele familien, både hans og hendes, samt venner og bekendte er samlede i den smukke kirke, og de to fotografer, Adrián (Àlex Monner) og Atún (Borja Glez. Santaolalla), har travlt med at optage hele den festlige dag.

Dagen står i romantikkens tegn. Aldrig har bruden været smukkere og mere strålende. Brudgommens lykke stråler ud af ham og selve bryllupsløftet synger han for sit hjertes udkårne.

Festen holdes efterfølgende i en smuk park med et tilhørende festlokale, hvor der festes videre efter mørkets frembrud.

Pludselig falder onkel Pepe Vito ned fra balkonen, og fra da af forvandles alt til blodigt kaos. Han er tilsyneladende smittet med en virus, der forvandler ham til en meget sulten zombie. Og en efter en bliver gæsterne bidt og inficeret.

Koldo og Clara forsøger nu at overleve deres bryllupsdag og -nat, som er en kende anderledes end de havde forestillet sig. De er blevet adskilt fra hinanden i kaosset og må nu hver især kæmpe deres kamp for at overleve. Alle midler må tages i brug for at slagte zombierne.

Der bliver kæmpet med motorsav, knive, vandslanger, sværd og stavblender. Alt hvad der kan bruges, bliver brugt i et sandt orgie af blod.

[REC]3 er, som titlen antyder, nummer tre i serien. Og det er en værdig efterfølger, intruktøren Paco Plaza har fået skruet sammen.

Det store spørgsmål for mig, var om konceptet kunne tåle en tre'er, og det kunne det. Dog er scenen så flyttet fra en dyster, afspærret bygning til en smuk park og et kæmpe bryllupslokale med tilhørende køkken. Dette giver plads til mere action, handling og grupperinger. Hvilket er med til at holde spændingen helt oppe og i top.

Der mangler overhovedet ikke splat og zombier i [REC]3. Så er man sart og fintfølende, skal man ikke se den. For det flyver med blodkaskader og indvolde.

Humoren mangler bestemt heller ikke. Der er mange små, spøjse indslag og personager, som man ikke kan undgå at lægge mærke til. Bare et enkelt eksempel er børneunderholderen SvampeJohn, der ikke må kalde sig SvampeBob grundet navneforbud. Han er et godt eksempel på den lune humor i filmen.

De to hovedrolleindehavere, Leticia Dolera og Diego Martin, er smukke og troværdige. Man tror på deres kærlighed og egentlig ønsker man at være en del af deres fest. Indtil kaos bryder ud, vel at mærke.

Kender man ikke Rec-filmene, skal man unde sig selv at se de originale spanske film. Efter min mening er der mere saft og kraft i dem end de amerikaniserede re-makes.

Jeg var vældig godt underholdt hele vejen igennem de 77 minutter, den varer. Men den kunne heller ikke have båret længere tid.

Er man til zombier, splat og blodig overlevelsestaktik, så bliver man bestemt ikke skuffet over [REC]3. Den er helt klart en god efterfølger og er en af dem, der ikke må mangle på hylden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017