Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Rambo (2007)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Sylvester Stallone
Medvirkende: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 1. juli 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det lå vel allerede i kortene, da Sylvester Stallone genoplivede sin succesrige bokse-figur, Rocky Balbao, at også en anden gammel traver ville blive hevet frem fra de efterhånden støvede gemmer. Nemlig den fåmælte krigsveteran og dræbermaskine John Rambo (Sylvester Stallone).

Jep, John Rambo er tilbage. 25 år efter First Blood, hvor figuren for første gang optræder som den hjemvendte krigsveteran, der ikke længere passer ind i det USA, han år tidligere forlod for at tjene i Vietnam-krigen. Siden fulgte film, hvor Rambo skulle befri krigsfanger i Vietnam og hjælpe afghanere mod russisk besættelse.

Hvis man synes, at de tidligere Rambo-film byder på masser af blod og ødelæggelse, så er det vand ved siden af denne fjerde fortælling om den tidligere krigshelt. Man skal således ikke mange minutter ind i filmen, inden de første brutalt må lade livet. Og sådan fortsætter det faktisk gennem hele filmen.

John Rambo bor nu på grænsen til Burma, der ikke kun har et diktatorisk regime, men også et væld af pirater og røverbander. På den anden side står en gruppe frihedskæmpere, som bl.a. får hjælp fra kristne missionærer.

Rambo får til opgave at lede en gruppe missionærer, heriblandt den unge Sarah (Julie Benz), ind i Burma. Efter at have bragt missionærerne til deres bestemmelsessted, hvor Rambo undervejs lige må dræbe en gruppe pirater, som bl.a. truer med at voldtage Sarah, fortsætter missionærerne på egen hånd.

Missionærerne bliver dog efter blot kort tid taget til fange af det burmesiske militær, som er helt uden respekt for menneskeliv. En gruppe lejesoldater, under ledelse af den kyniske School Boy (Matthew Marsden), bliver hyret til at redde missionærerne ud af deres fangenskab.

Rambo får til opgave at bringe lejesoldaterne på sporet af missionærerne, men bliver selvfølgelig selv inddraget i kampen for at befri gruppen af missionærer. Og så får man så sandelig bevis for, at Rambo ikke har glemt at betjene nogen form for våben!

Sylvester Stallone, der også har instrueret filmen, er med sine over 60 år bagen ikke ligefrem det, de fleste vil betegne som en actionhelt. Han slipper dog hæderligt fra det.

Betragtet som en ren actionfilm, er der fuld valuta for pengene. Der sker noget fra start til slut, og antallet af dræbte stiger støt gennem hele filmen. Til gengæld er plottet temmelig tyndt, så man skal ikke forvente den store intellektuelle udfordring.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017