Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Raid on Rommel (1971)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Henry Hathaway
Medvirkende: Richard Burton, John Colicos, Clinton Greyn m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 3. maj 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Under ørkenkrigen i Afrika midtvejs under anden verdenskrig hersker Rommel og hans tropper. Men englænderne vil nu give dem kamp til stregen, hvilket kræver en invasion.

Men en invasion forudsætter et brohovede. Det skal kaptajn Alex Foster (Richard Burton) hjælpe med at sikre. Så de sætter en nøje udtænkt plan i kraft.

Alex Foster lader sig tage til fange af en tysk konvoj, der fragter engelske krigsfanger. Efter planen skulle fangerne være 50 toptrænede engelske kommandosoldater, men i stedet er fangerne en lille håndfuld syge soldater og en gruppe sygeplejere under ledelse af voldsfordømmende læge,

Men sammen med de få soldater og sygeplejerne lykkes det alligevel Alex Foster at få overmandet de tyske vogtere. Dermed har den umage gruppe nu både køretøjer og våben, så Alex Foster beslutter at følge den oprindelige plan - at sabotere Rommels kanoner ved havnebyen Tobruk.

Undervejs skal de dog narre selveste general Rommel, blandt andet med en snak om frimærker. Der bliver også tid til at sprænge et kæmpe benzindepot i luften, så Rommel står uden benzin til flere divisioner af sine tanks.

Da de når målet i Tobruk gælder det så om at uskadeliggøre kanonerne, der kan kaste grus i englændernes plander om en invasion. Men kan Alex Foster og hans lille gruppe klare det inden invasionen går i gang?

Raid on Rommel er bestemt ingen stor film, der vil gå over i historiebøgerne. Det er ganske tydeligt en lavbudget film. hvor flere scener ligner rester fra tidligere krigsfilm.

Richard Burton spiller hovedrollen, men spiller bestemt ikke op til det niveau, han ellers er kendt for. Men ok, der er nu heller ikke rigtig andre skuespillere, der udmærker sig specielt positivt i Raid on Rommel.

Historien er sådan set ok, selv om den til tider virker en kende uigennemtænkt. Der er heldigvis godt med action og eksplosioner. Ganske som man kan og bør forvente af en krigsfilm.

Alt i alt hæver Raid on Rommel sig ikke over gennemsnittet. Men den er heller ikke decideret dårlig, så den er bestemt et kig værd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017