Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Rabies (2010)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Aharon Keshales, Navot Papushado
Medvirkende: Lior Ashkenazi, Danny Geva, Ania Bukstein m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Hebraisk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 29. maj 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det voksne søskendepar Ofer (Henry David) og Tali (Liat Harlev) er stukket af hjemmefra og befinder sig nu i en skov.

Tali er faldet i en brønd eller en dyrefælde og kan ikke komme op. Ofer, der selv er såret, går derfor ud efter hjælp. På skovvejen bliver han ramt af en bil med fire venner, der er på vej til en tenniskamp og er faret vild i skoven.

Ofer forklarer situationen og de to mandlige venner, Mike og Pini, går med ham ind i skoven for at hjælpe søsteren. De efterlader deres to partnere Adi og Shir ved bilen, og beder dem om at kontakte politiet.

Politiet ankommer i skikkelse af den usympatiske Yuval (Danny Geva) og den åndsfraværende Danny (Lior Ashkenazi). Samtidig er skovfogederne og kæresteparret Menashe (Menashe Noy) og Rona (Efrat Boimold) samt deres schæfer Buba på arbejde andet steds skoven.

Alle disse personer kommer i berøring med hinanden på den ene eller anden måde, og det betyder nødvendigvis ikke på den gode måde. Der lurer noget vanvittigt i skoven ...

Rabies (Kalevet) er Israels første horrorfilm, og instruktørerne Aharon Keshales og Navot Papushado er sluppet ualmindeligt godt fra det.

De gængse persontyper, der skal være i denne genre, er tilstede. De dumme, de kloge, de usympatiske og de enfoldige. Stemningen er kvælende, og paranoiaen er til at tage og føle på. Det er meget fint håndværk.

Rabies sniger sig op på de fem klaptræer, for handlingen er fantastisk udsøgt, og slutningen er i særklasse. Og giver et lille smil på læben - især for denne fantasifulde anmelder.

Der er godt nok et plothul, eller også har jeg misset noget. Jeg lader tvivlen komme filmen til gode i dette tilfælde.

Rabies er et dejligt frisk pust i horrorgenren og giver måske inspiration til andre instruktører om ikke altid at skære en film over samme læst og set-up.

Rabies er en dejlig positiv overraskelse i denne genre og gav mig 90 minutters rigtig god underholdning. Mere forlanger jeg ikke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017