Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Pusher II (2004)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Nicolas Winding Refn
Medvirkende: Leif Sylvester, Mads Mikkelsen, Zlatko Buric m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. juli 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Med Pusher fra 1996 beviste Nicolas Winding Refn for alvor, at lille Danmark sagtens kan begå sig, når talen kommer på action-film. Her var bestemt ikke ladt noget tilbage i forhold til f.eks. amerikanske film i samme genre.

Og de gode takter fortsættes helt klart i Pusher II, der i 2004 skulle forsøge, at leve op til den oprindelige film. II'eren blev da også noget af en biografsucces, der trak over 170.000 til billetlugerne, mens anmelderne havde svært ved at finde superlativer nok frem.

Tonny (Mads Mikkelsen) har netop overstået 13 måneders fængselsstraf, da han opdager, at han ikke kun er blevet far, men også står i bundløs gæld. Kombineret med trangen til narko, driver det jagten på hurtige og nemme penge.

Som i enhver action-film er handlingen så enkel og overskuelig, at det nærmer sig det banale. Til gengæld er der ekstra fokus på personerne bag de enkelte karakterer, hvilket virkelig løfter filmen langt over de action-film, vi ellers er vant til fra Hollywood.

De bærende skuespillere - Leif Sylvester og Mads Mikkelsen - er overbevisende i deres roller som far og søn i et råt og ubarmhjertigt miljø, hvor kun den stærkeste overlever. Et miljø, hvor hårde stoffer driver mennesker derud, hvor vi andre slet ikke kan være med.

På mange måder er filmen lidt et afsluttende kapitel for det, der blev startet med Pusher i 1996, men instruktøren, Nicolas Winding Refn, lader ikke kæden hoppe af her. For en Pusher III, hvor Zlatko Buric får en af de absolut bærende roller, er nemlig under opsejling.

Alt i alt en film, der kan sætte tanker i gang. Og som, ikke mindst, giver lyst til et gensyn!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017