Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Push (2009)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Paul McGuigan
Medvirkende: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk/kantonesisk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 21. juli 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Film om superhelte er gennem de senere år blevet yderst populære og mange af de gamle tegneseriehelte er blevet gravet frem fra barneværelsernes hylder og pudset af, så de kan gøre sig på det hvide lærred. Men der er sandelig også blevet plads til en helt ny slags superhelte, der er lidt mere troværdige end de gamle fra tegneserierne.

Telekinese, tankekontrol og evnen til at se ind i fremtiden lyder for mange som plausible evner, om end kun for de få, særligt og alternativt begavede. Push sætter fokus på disse særlige evner og de potentialer de kunne have for at blive anvendt som våben.

Nick Gant (Chris Evans), der kan flytte ting med tankens kraft alene, har i årevis levet skjult i Hong Kong efter drabet på hans forældre. Han gemmer sig fra den tophemmelige, regeringsstøttede organisation The Division, som eksperimenterer med folk med særlige evner.

Han bliver dog fundet af organisationen, blot for kort efter at blive kontaktet af en ung pige, Cassie Holmes (Dakota Fanning), som kan se ind i fremtiden. Ganske som The Division er på på jagt efter en pige, Kira Hudson (Camilla Belle), der også har helt specielle evner - tankekontrol.

Kira er stukket af fra The Division og deres eksperimenter. Med sig har hun et middel, der kan styrke de særlige evner, men som også slår de, der får det, ihjel. Bortset fra Kira, som ikke kun overlevede, men nu også kan styre andre menneskers tanker i nærmest uhyggelig grad.

De tre tager sammen flugten, men ikke kun The Division er efter dem. Også andre med særlige evner jagter dem og det potente middel. Det tvinger dem til at søge hjælp hos andre med særlige evener og til at tænke ud af boksen på helt nye måder, hvis de vil overleve.

Push er en fascinerende film på mange måder. Den er helt fantastisk flot filmet med en lige så flot lydside. Desværre virker plottet til tider en kende rodet og usammenhængende. Men i det store hele hænger historien godt sammen og skuespillerne formår at bringe handlingen ud over lærredet.

Der er ingen tvivl om, at Push er en af den slags film, der vinder ved både andet og tredie gensyn. For der er utrolig mange flotte detaljer og special effects. En film, der i høj grad kan anbefales - også selv om man ikke lige er til superhelte eller overnaturlige evner.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017