Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Public Enemy No. 1 - Part 1 & 2 (2009)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Jean-François Richet
Medvirkende: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier, Olivier Gourmet m.fl.
Varighed: Disc 1: 109 minutter. Disc 2: 128 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. september 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jacques Mesrine (Vincent Cassel) aftjener sin værnepligt i Algeriet og bliver hjemsendt til Frankrig i 1959.

Han har svært ved at tilpasse sig samfundets regler og ikke mindst sine forældres borgerlige tilværelse. Og så er der ikke langt fra at blive kriminel.

Jacques kommer til at arbejde for Guido, en lille lokal gangster og snart er Jacques i gang med bankrøverier. Hans store force er hans frækhed og yderst charmerende væsen. Hvis man vel og mærke parerer ordrer.

Hans løbebane bringer ham vidt omkring - helt til Canada, USA og hjem igen. Hele tiden stærkt forfulgt af kriminalkommisær Broussard (Olivier Gourmet). Mesrine er en fascinerende mand og han vælter sig i kvinder, der taber deres hjerter til denne karismatiske forbryder.

Indimellem klapper fælden og Mesrine bliver fængslet, men hver gang lykkes det ham med stor fantasi og frækhed at flygte. I 1973 bliver han idømt 20 års fængsel i højsikkerhedsfængslet De La Santé i Paris. Her går han i gang med at skrive sin biografi, stærkt animeret af at se, at det ikke mere er ham, der er på avisernes forside, men derimod Chiles Pinochet.

Hans bog L'Instinct de Mort udkommer i 1977 og skaber stor furore. Han formår atter en gang at flygte fra fængslet og han bliver nu udråbt til L'ennemi public no 1 - samfundets fjende nr. 1.

Public Enemy No. 1 - Part 1 & 2 (L'ennemi public no 1) udkommer på to skiver, og det er ren guf. Filmen er baseret på den ægte Jacques Mesrines erindringer og liv, hvor han på det nærmeste opnåede kultstatus og blev en legende.

Spilletiden på henholdsvis 109 minutter og 128 minutter føles bestemt ikke for meget. Okay, visse scener og biljagter kunne nok have været skåret lidt ned, men det er underholdning på et meget højt niveau.

Instruktøren Jean-François Richet, der blandt andet også har stået bag den amerikanske actionfilm Sidste nat på Station 13 har kælet for detaljerne og ikke mindst lydsporet. Men det er især Vincet Cassel, der i rollen som Mesrine, hiver hele filmen op.

Han er en fantastisk skuespiller, som i den grad giver sin karakter fantastisk troværdighed og styrke. Han kendes blandt andet fra film som Afsporet og ikke mindst den formidable Irreversible. Vincent Cassel er en skuespiller, som kan sit kram helt ud til fingerspidserne.

Public Enemy No. 1 - Part 1 & 2 er mere end en action/gangsterfilm. Den fortæller også historien om en mand med sit helt eget moralkodeks og syn på samfundet.

Jeg kan varmt anbefale at sætte Public Enemy No. 1 - Part 1 & 2 i afspilleren, hvis man er til action og en dybereliggende baggrundshistorie af en mand, der levede sit liv efter sit eget hoved og sine egne regler. Og kendte konsekvenserne af sine handlinger.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017